Tobias Karlström (KD), ansvarig för arbetsmarknad och integration i Täby, tycker att det är förhastat att lägga ner arbetsförmedlingen i Täby utan en plan. Foto: Mostphotos/Lennart Molin

KD-toppen kritisk mot att arbetsförmedlingen stänger

Tobias Karlström (KD), ansvarig för arbetsmarknad och integration i Täby, tycker att nedläggningen av arbetsförmedlingen var ett förhastat beslut.

  • Publicerad 12:14, 29 mar 2019

Det var igår som nyheten kom att arbetsförmedlingen i Täby är en av många i landet som kommer att läggas ned. Nedläggningen är ett förhastat beslut, tycker Tobias Karlström (KD), ordförande i gymnasie- och näringslivsnämnden.

– Det anmärkningsvärda är att man gör så stora förändringar utan en plan, säger han.

Han menar att arbetsförmedlingen under de senaste åren inte lyckats lösa uppgiften att få ut människor i arbete – men ser samtidigt nedläggningen som problematisk.

– Man gör en nedläggning och tar inte tag i grundproblemet. Vi i Täby driver själva ett projekt som heter Välkommen framtid där vi stöttar och matchar individer som står utanför arbetsmarknaden. Trots det är vi beroende av en bra samverkan med arbetsförmedlingen, säger han.

KLART: Här stänger Arbetsförmedlingen kontor i Stockholm

Vad betyder det här för de arbetssökande i Täby?

– Det betyder att man inte har ett kontor att gå till utan man är hänvisad till telefon, eller så får man åka till Sollentuna, där kontoret finns kvar, säger Tobias Karlström, och fortsätter:

– Det kommer få konsekvenser främst för de som står längst från arbetsmarknaden. Kommunen behöver ta ett större ansvar nu, men det är inget vi får betalt för. Vi gör en stor del av arbetsförmedlingens jobb och det kommer vi behöva fortsätta att göra.

Vad hoppas ni på nu?

– Det vi hoppas på nu är att vi snabbt kommer på en plan, och att arbetsförmedlingen vill samarbeta med oss som kommun.

Kommunen har enbart fått information om att arbetsförmedlingens Täbykontor kommer att läggas ner. Arbetsförmedlingen kommer bjuda in kommunen till ett möte senare i vår.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47