Tobias Karlström (KD), ansvarig för arbetsmarknad och integration i Täby, tycker att det är förhastat att lägga ner arbetsförmedlingen i Täby utan en plan. Foto: Mostphotos/Lennart Molin

KD-toppen kritisk mot att arbetsförmedlingen stänger

Tobias Karlström (KD), ansvarig för arbetsmarknad och integration i Täby, tycker att nedläggningen av arbetsförmedlingen var ett förhastat beslut.

  • Publicerad 12:14, 29 mar 2019

Det var igår som nyheten kom att arbetsförmedlingen i Täby är en av många i landet som kommer att läggas ned. Nedläggningen är ett förhastat beslut, tycker Tobias Karlström (KD), ordförande i gymnasie- och näringslivsnämnden.

– Det anmärkningsvärda är att man gör så stora förändringar utan en plan, säger han.

Han menar att arbetsförmedlingen under de senaste åren inte lyckats lösa uppgiften att få ut människor i arbete – men ser samtidigt nedläggningen som problematisk.

– Man gör en nedläggning och tar inte tag i grundproblemet. Vi i Täby driver själva ett projekt som heter Välkommen framtid där vi stöttar och matchar individer som står utanför arbetsmarknaden. Trots det är vi beroende av en bra samverkan med arbetsförmedlingen, säger han.

KLART: Här stänger Arbetsförmedlingen kontor i Stockholm

Vad betyder det här för de arbetssökande i Täby?

– Det betyder att man inte har ett kontor att gå till utan man är hänvisad till telefon, eller så får man åka till Sollentuna, där kontoret finns kvar, säger Tobias Karlström, och fortsätter:

– Det kommer få konsekvenser främst för de som står längst från arbetsmarknaden. Kommunen behöver ta ett större ansvar nu, men det är inget vi får betalt för. Vi gör en stor del av arbetsförmedlingens jobb och det kommer vi behöva fortsätta att göra.

Vad hoppas ni på nu?

– Det vi hoppas på nu är att vi snabbt kommer på en plan, och att arbetsförmedlingen vill samarbeta med oss som kommun.

Kommunen har enbart fått information om att arbetsförmedlingens Täbykontor kommer att läggas ner. Arbetsförmedlingen kommer bjuda in kommunen till ett möte senare i vår.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt