KD-toppens lyckade mörkning av pinsamma byxhemlisen

Kristdemokraten Erik Slottner hade en ansträngande kväll i kommunfullmäktige på måndagskvällen. Och det hade inget med vad han sa att göra.

  • Publicerad 22:30, 13 feb 2017

Det var få som märkte det på plats men politiskt intresserade Twitter-användare visste om att måndagens möte i Stockholms högsta beslutande organ innebar en ovanlig prövning för Erik Slottner (KD).

På väg till mötet skrev han följande på Twitter:

”Jag har problem! Hela grenen på mina byxor sprack under cykelturen. Nu är det KF. Får se hur jag löser detta i talarstolen”.

Inget avgörande om Tekniska nämndhuset trots hård debatt

Väl på plats såg Erik Slottner ut som vanligt. Kanske gick han lite stelt fram till podiet.

Hur har du löst byxsituationen? frågade StockholmDirekt i ett mejl.

– Jag försökte lösa det med min medarbetares säkerhetsnål, men det gick inte så nu får jag helt enkelt hoppas att folk ser mig i ögonen och inte är intresserade av andra regioner av kroppen J, svarade Slottner.

Klart: Här ska Stockholm bygga tre nya idrottshallar och en bandyhall

Av omgivningens reaktioner att döma var det en bra plan. Inte någon av de 101 ledamöter i kommunfullmäktige tog poänger på de spruckna brallorna.

Frågan är om det ens gick att se.

Döm själv på filmklippet här ovan

De här besluten fattades under mötet

Nya riktlinjer för äldre personer med eller utan missbruk som lever i hemlöshet eller riskerar att bli hemlösa antagna.

Exploateringsnämnden  köpter 11 fastigheter av det kommunala bolaget S:t Erik Markutveckling för att kunna utveckla Slakthusområdet till en ny stadsdel med 3000-4000 nya bostäder.

Stockholms stad säljer Söderhallarna till Atrium Ljungberg för 380 miljoner kronor.

Ärendet om Tekniska nämndhuset på Fleminggatan som majoriteten vill renovera för att inhysa 1 400 anställda skickades på återremiss på inrådan av M, L, C och KD.

Stockholms stad har slutit ett genomförandeavtal tillsammans med SL om att förlänga Spårväg City till Sergels Torg-Klarabergsgatan. Alla partier eniga.

Staden har antagit en plan för hur staden parker och grönområden ska utvecklas de närmsta tre åren. Programmet innebär 300 miljoner kronor under tre år. Grönområden och parker i ytterstan ska prioriteras. Alla partier eniga.

Staden har antagit en detaljplan för sex flerbostadshus med totalt cirka 270 nya bostäder, en ny förskola söder om Tvärbanan och en ny allmän gata norr om Tvärbanan i Årsta. Den borgerliga oppositionen samt SD reserverade sig.

Staden har sagt ja till att bygga en dubbelhall vid Kämpetorpsskolan i Älvsjö för 170 miljoner kronor, en ny fullstor hall vid Västberga IP för 89 miljoner kronor samt en träningshall för bandy och skridskor på Gubbängens IP för cirka 200 miljoner kronor. Läs mer här.

Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) hade ingen aning om Erik Slottners (KD) hemlis. Tror vi. Foto: Andreas Jennische

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.