GÅR FÖR BRA. Palmyra Kebab i Årsta går för bra - nu stänger restaurangen på fredagar eftersom de inte klarar trycket från kunderna. Foto: Andreas Enbuske

Kebaben för populär

Palmyra Kebab i Årsta bommar igen varje fredag, veckans mest intensiva dag. Anledningen? Restaurangen är för populär.

  • Publicerad 10:00, 17 jan 2014

En stor gul skylt i entrén förkunnar att det numera är omöjligt att komma över en Palmyrakebab på fredagar. Då är nämligen restaurangen stängd.

– Vi tog det här beslutet eftersom vi annars inte hinner med. Vi har haft öppet varje dag i veckan och det går helt enkelt inte längre, säger Isam Adawi som arbetar på Palmyra.

Räcker med Årsta

Då många andra restauranger sliter hårt för att locka kunder gör alltså Palmyra tvärtom. Stänger på en av veckans mest lönsamma försäljningsdagar.

– Vi har folk här jämt och vi hinner inte längre förbereda all mat till helgen, säger Isam Adawi.

Att anställa mer personal är inget alternativ. I dag arbetar redan 18 personer i skift på restaurangen, och mer folk får helt enkelt inte plats i den trånga lokalen. Och att öppna en ny restaurang i Stockholm är inte heller aktuellt.

– Nej, absolut inte. Det räcker med att vara här i Årsta, det kommer hit folk från hela Sverige så vi behöver inte ha fler ställen i stan, säger Isam Adawi.

När tidningen besöker restaurangen är det måndag och strax efter fyra. Det är en konstant kö på 7-8 personer som väntar på att få beställa.

– Vår kebab är känd överallt. För att behålla den bästa kvaliteten har vi bestämt oss att göra så här. Numera är det stängt på fredagar, säger Isam Adawi.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48