PREMIÄRLADDAR. För första gången någonsin laddar Kennedy på Södermalm med supportrar inför Hammarbys hemmapremiär i Allsvenskan. Foto: StockholmDirekt

Kennedy går i Hammarbymarschen på söndag

På söndag marscherar tusentals Hammarbysupportar från Medborgarplatsen över Skanstullsbron i samband med hemmapremiären i allsvenskan. För första gången någonsin går Kennedy Bakircioglu med i det grönvita tåget.

  • Publicerad 13:48, 5 apr 2019

På söndag 7 april klockan 17.30 spelar Hammarby hemmapremiär mot Kalmar FF på Tele2 Arena.

Redan vid lunchtid förväntas tusentals supportrar samlas kring Medborgarplatsen. En av dem som finns på plats är Hammarbys tidigare kapten Kennedy Bakircioglu, något han också lovade i samband med avtackningen förra säsongen.

–Ja, jag tänkte hänga på Söder från klockan ett och känna på stämningen. Sedan ska jag marschera över bron tillsammans med min fru, kompisar och alla supportrar. Det ska bli underbart att få uppleva det själv, tidigare har jag bara fått se det på bild och filmer, säger Kennedy som även tror att sina forna lagkamrater kommer göra en bra insats.

SE BILDERNA: Så var årets Bajenmarsch

–Det gäller för spelarna att de behåller fokus på matchen och inte svävar iväg när det är så stort tryck på läktaren och mycket snack inför matchen. Men jag tror på oss i år. I matchen mot Elfsborg gjorde killarna riktigt bra jobb, säger Kennedy.

Som vanligt är det ingen som anordnar själva premiärmarschen, det anses vara en "spontan promenad". Men Bajen Fans skriver på sin hemsida att ”det ryktas om att det är samling för marschen klockan 15.30 och den avgår klockan 15.45” samt att ”Söder kommer att koka – med smockade uteserveringar och ett sjungande Björns Trädgård”.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats som arbetar med marschen.

– Vi har en resurs och personal på plats främst för att förebygga ordningsstörningar. Och även för att spärra av och leda om trafiken, en åtgärd från Stockholm stad, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Det här händer

Kl.12-13. Supportrar börjar samlas upp kring Medborgarplatsen och Björns trädgård.

Kl.15.30. Tusentals personer samlas på Götgatan.

Kl.15.45. Den spontana marschen börjar röra sig på Götgatan i riktning mot Tele2 Arena.

Kl.17.30. Hammarbys hemmapremiär mot Kalmar FF startar på Tele2 Arena.

Trafikavstängningar

✓ Det kommer vara problematiskt att köra bil i området kring Medborgarplatsen, Götgatan och Skanstull mellan klockan 12-17 på söndag.

✓ Trafiken runt Götgatan, Skanstullsbron och riksväg 73 kommer att spärras av och ledas om i den omfattning som behövs.

✓ Götgatan har avlysts för parkering under söndagen.