LEGENDLÄSNING. Supportrarnas matchprogram har ägnat en stor del av sin årskrönika åt Kennedy Bakircioglu. Foto: Supportrarnas matchprogram/Direktpress

Kennedyhysterin fortsätter i Bajen

Intresset för årets upplaga av supportrarnas matchprograms årskrönika är större än någonsin. Anledningen stavas Kennedy Bakircioglu.

  • Publicerad 18:50, 19 dec 2018

För femte året i rad släpper Supportrarnas matchprogram en årskrönika som sammanfattar det grönvita året som passerat.

Trots att krönikan, en tjock bjässe på drygt 200 sidor, har tryckts upp i fler exemplar än någonsin tidigare håller den på att sälja slut.

Anledningen: 40 sidor är helt tillägnade klubbikonen Kennedy Bakircioglu.

– Kennedyhysterin bara fortsätter. Vi har satsat väldigt mycket på honom i den här årskrönikan, självklart är 2018 ett speciellt år eftersom det var Kennedys sista. Och vi märker att suget efter honom är stort, säger Magnus Hagström, redaktör på Supportrarnas matchprogram.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När årskrönikan hade släppfest på restaurang Pelikan i början av december dök Kennedy själv upp, oannonserat. Så fort han kom in bildades en lång ringlande kö av folk som ville att han skulle sätta sin autograf på krönikan.

– Hade vi berättat att han skulle komma hade vi nog behövt kravallstaket. Det var ett jäkla tryck och Kennedy själv gillade verkligen omslaget med honom när han dricker en öl som kastas in efter målet mot Göteborg, säger Magnus Hagström.

Ronnie Hellström dissar Söder – firar Nacka-jul i Skåne

Även om 2018 var ett speciellt år och att Kennedy nu har lagt av är Magnus Hagström inte oroad för hur det ska gå framöver, vare sig för Hammarby eller för kommande årskrönikor.

– Det är ju inte varje år en legendar slutar. Men i Hammarby uppstår alltid intressanta händelser och matcher med speciell betydelse. På något sätt skapas nya upplevelser för oss bajare. Närmast kanske en cupfinal i vår? avslutar Magnus Hagström.

Det finns fortfarande ett antal exemplar kvar av årskrönikan som säljs på Intersport Skrapan, på 69:ans tobak på Götgatan och Akademibokhandel i Ringen. Samt även via supportrarnas matchprograms hemsida.