Sushilovers. Den sista måltiden bandet Kent åt tillsammans innan de splittrades bestod av sushi som tillagats av Mogge. Foto: Peter Gehrke / Pressbild

Kents sista måltid – nu även på Östermalm

Han tillagade Kents sista måltid i december 2016. Nu får även Östermalmsborna chansen att testa Mogge Ganbats sushi.

  • Publicerad 16:55, 18 dec 2018

Akki sushi, Hattori sushi devil, East, Råkultur... Listan över restauranger där Mogge Ganbat tillagat sushi visar utan tvekan att han har en gedigen bakgrund inom japansk matkonst. Våren 2017 öppnade han dörrarna till sin första egna restaurang, Mogges sushi, i Gamla stan.

Nu är det Östermalms tur när Mogges sushi öppnat på Linnégatan 16. Och sushikocken själv har stort förtroende för sina gäster.

– Det finns många i stadsdelen som serverar sushi, men bara ett par som är riktigt bra. Vissa vet inte vad de håller på med utan tror bara att det ska vara ett lätt sätt att tjäna pengar. Men jag tror folk är mer medvetna nu och kan känna skillnad på bra och dålig sushi, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad är det då som utmärker en bra sushi? Enligt Mogge Ganbat handlar det om allt från förberedelserna av riset till råvarornas kvalitet och hantering.

– Det är en kombination av allt. Sedan ska man tycka om det man gör och göra det med kärlek. Då blir resultatet bra. Det är viktigt att vara nyfiken också så man lär sig nytt och testar nya saker, säger han.

Även bandet Kent har testat Mogge Ganbats japanska matlagningskonst. När det var dags för den allra sista måltiden efter avskedsspelningen på Tele2 Arena i december 2016 var det han som tillagade anrättningen.

– En kompis som har en cateringfirma ringde mig och berättade om konserten och att han behövde min hjälp. Det var väldigt speciellt. Medlemmarna i bandet var både glada och ledsna på samma gång, minns han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android