Eva Bergekrans har butiken Bränt på Karlavägen. Foto: Mimmi Epstein

Keramiker öppnar sin verkstad för alla

Östermalmsbon Eva Bergekrans har haft keramikverkstad på Karlavägen i drygt tre år. Nu har hon öppnat butik på samma adress.

  • Publicerad 12:37, 8 okt 2018

På Karlavägen 36 har Eva Bergekrans öppnat butiken Bränt där hon säljer egendesignat handdrejat stengods. Hon har haft verkstad i lokalen i flera år och har tidigare hyrt ut en del av den till en klädbutik. Men sedan sommaren satsar hon helt på sin keramik. Fokus ligger på stora fat och koppar.

– Jag gör bruksföremål som ska användas. Att dreja stora fat är jättekul eftersom man har en så stor yta att jobba med. Men det är också en utmaning och lite tungt, säger Eva Bergekrans som för tio år sedan lämnade jobbet som ekonom och började med keramik.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag ville göra någonting annat helt enkelt, säger Eva Bergekrans.

Hur lång tid det tar att göra ett föremål är en fråga hon ofta får men som hon inte kan svara på.

– Det är så många fler steg än att dreja, till exempel att knåda lera.

Det är själva hantverket som hon tycker är roligast med sitt jobb.

– Det är så komplext med olika glasyrer och bränning. Man utvecklas hela tiden och blir aldrig fullärd, säger Eva Bergekrans.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42