KFUM:s förslag till en ny idrottshall. Foto: Dinelljohansson

KFUM får bygga idrottshall – på annan plats

KFUM Central har länge kämpat för att få bygga en egen idrottshall vid Wenner-Gren Center. Frågan har varit en het potatis sedan de erbjöd staden helhetslösningen. Nu kommer besked från majoriteten i stadshuset.

  • Publicerad 09:59, 2 mar 2018

Majoriteten, som velat bygga en egen hall istället, har vacklat men nu står det klart att man går på den egna linjen.

I en ny heltäckande markanvisning till exploateringsnämnden väljer den politiska majoriteten i stadshuset att föreslå skola, fullstor idrottshall, fotbollsplan, studentbostäder samt ett äldreboende intill Wenner-Gren Center som ligger i den nya stadsdelen Hagastaden.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en helhetslösning som ser till att stadsdelen får de servicefunktioner den behöver. När vi bygger en ny stadsdel är det viktigt att vi behåller vår helhetssyn och att stockholmarna får skola, vård och omsorg nära hemmet, säger Stefan Hansson (S) ordförande i exploateringsnämnden i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lösningen som KFUM erbjudit, den så kallade Hagahallen, har staden dock inte helt negligerat. Man erbjuder föreningen en annan tomt att bygga på, vid Torsplan. Där kan KFUM få bygga en "mindre arena med publikkapacitet".

KFUM å sin sida är inte alltför intresserade av att bygga på den tomten som majoriteten föreslår.

– Vi har studerat tomten vid Torsplan vid noggrant, och konstaterar att tomten idag saknar förutsättningar för att rymma vårt erbjudande till Stockholms stad, säger Michael Lagerkvist, KFUM:s projektledare för Hagahallen.
 

Det här vill majoriteten bygga

Skola årskurs 6-9 och gymnasium för totalt 1300 elever

Förskola 90 platser

Skol- och förskolegård

Fullstor idrottshall

7-spels fotbollsplan

90 vård- och omsorgsboenden

300 studentlägenheter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00