Visionsbilder på det planerade bygget. Foto: Sandellsandberg och Civilisation arkitekter

KIart: Nya bostäder byggs längs Örbyleden

Nu har det planerade bygget av 380 lägenheter längs en av stadens mest trafikerade leder, Örbyleden, vid Bandhagen klubbats av fullmäktige.

  • Publicerad 15:57, 19 jun 2019

Fyra hus i fyra till sju våningar, blandat bostadsrätter och hyresrätter, i hörnet Örbyleden-Grycksbovägen. Det är vad som antogs i stadens kommunfullmäktige nyligen.

Tidningen har berättat tidigare om det nya kvarteret som ses av staden som en ny ”port till Bandhagen”. Marken man vill bygga på är till största delen en bollplan idag, som tillhört en nedlagd gymnasieskola. Läget är bra nära kollektivtrafik, enligt staden, och parkering ordnas i ett garage under husen.

Området är utsatt för trafikbuller och risk från sekundär transportled för farligt gods eftersom det ligger intill en av stadens mest trafikerade leder. Det har man dock tagit hänsyn till vid utformandet av husen, enligt stadens tjänstemän. Bland annat placeras sovrum inåt gården och fönster och fasad kommer att förstärkas extra. På sikt finns planer på att bygga om Örbyleden till en smalare stadsgata/boulevard, enligt staden.

– Med detta tillskott av bostäder bidrar vi till en blandad stad med både hyresrätter och bostadsrätter i ny kvartersstruktur. Kvarteret Diabilden skapar en ny entré mot Bandhagen och bidrar till en tryggare och mer urban närmiljö för de boende, säger Joakim Larsson (M) stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad. 

400 bostäder byggs intill tungt trafikerad väg

Man död efter misshandel

Nyheter Hittades vid Västberga gårdsväg En man hittades svårt skadad vid Västberga gårdsväg under lördagen. Mannen fördes till sjukhus, men avled senare samma dag. En person är gripen.måndag 22/7 10:52

En dömd för styckmord i Högdalen

Nyheter Kropp hittades vid Flaten – 18 års fängelse Under torsdagsförmiddagen dömdes en man till 18 års fängelse för det uppmärksammade styckmordet i Högdalen i slutet på förra året.torsdag 18/7 12:05