IKON. Kim Källström kom till Djurgården förra säsongen och var en av fjolårets allra bästa spelare i Allsvenskan. Foto: Mostphotos

Kim Källström om att lämna Djurgården

Det har spekulerats en tid men nu står det klart varför Kim Källström slutar.

  • Publicerad 14:11, 15 dec 2017

Klockan 14 på fredagen bjöd Djurgården och Kim Källström in till presskonferens på Tele2 Arena.

Anledningen: Kim Källström väljer att avsluta sin karriär.

Enligt honom är det brist på motivation och ork som var det avgörande.

– Jag sitter här som en mycket tacksam man idag. Det är ett privilegium att kunna ta det här beslutet. Jag känner att jag är färdig, jag har gjort det jag kan på en fotbollsplan, säger Kim Källström.

Han fortsätter:

– Man måste orka göra ett jobb hela veckan. Jag känner att jag saknar den ork och energi som behövs. Det är bättre att kliva av när man fortfarande är en tillräckligt bra fotbollsspelare för att kunna bära Djurgårdströjan.

Beslutet har växt fram under hösten.

– Nu kan jag se fram emot resten av livet med tillförsikt. Jag vill tacka alla i Djurgården för mottagandet. Det bemötandet jag fick på Arlanda av fansen har vi nog inte sett i svensk fotboll tidigare, säger Kim Källström.

Den 8 april kommer Kim Källström att tackas offentligt av klubben.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.