SUPERSTAR. Kimberly, 8, ska vara med i musikalen Sound of music som spelas på Intiman i vår. Foto: Sacharias Källdén

Kimberly, 8 år – Stockholms nya musikalstjärna

Från Peter Pan till Sound of music. Åttaåriga Östermalmsbon Kimberly Rydberg är i vår med i sin andra stora musikaluppsättning.

  • Publicerad 08:00, 7 jan 2018

Kimberly Rydberg befinner sig just nu på en sex veckor lång heltidsrepetition, tre veckor i Falkenberg och tre i Stockholm, inför vårens uppsättning av Sound of music på Intiman.

Hon har nyligen avslutat höstens och vinterns Peter Pan-föreställningar. Familjen har en nära vän som var med i en musikal i Malmö, något som inspirerade Kimberly Rydberg att gå på audition och söka en roll i Peter Pan.

– Det var pirrigt men ändå roligt att stå på scen. Jag trodde att jag var för liten för att få rollen men så fick jag den, säger Kimberly Rydberg som går i Östermalmsskolan.

När hon först skulle repetera inför Peter Pan förra året kunde hon inte läsa. När Kimberly kom tillbaka till skolan imponerade hon på lärarna.

– De sa att jag kan läsa jättebra, flytande, säger Kimberly Rydberg, som berättar om sin metod att komma ihåg repliker.

– Jag läser på kvällen, på morgonen och jag tänker när jag sover. Jag är rädd att glömma bort något på scenen men jag gör inte det.

Regissören Kålle Gunnarsson beskriver hon som "snäll, rolig och hård ibland".

– Han brukar säga att ingen får vara taskig, då åker man ut med huvudet före.

Kimberly vill jobba som musikalartist även i framtiden.

– Det är så roligt. Det blir som en extra familj och jag har träffat många nya kompisar. Jag tycker man lär sig mer än i skolan.

Nu tar hon sig alltså an Sound of music.

– Den är lite lugnare än Peter Pan. Jag ser fram emot när vi ska sjunga en godnatt-sång.

Kimberly visar upp flera dansnummer när Östermalmsnytt är på besök och sitter enligt uppgift från hennes mamma sällan still.

– När mamma säger åt mig att det får räcka så går jag in på mitt rum och dansar i stället, säger Kimberly.

Premiären av Sound of music på Intiman är den 9 februari och föreställningen spelas till den 29 april.

Kimberly, 8, ska vara med i musikalen Sound of music som spelas på Intiman. Hon har tidigare varit med i Peter Pan. Foto: Sacharias Källdén