Utökar. Kista Galleria utökar mat- och shoppingutbudet till våren, med bland annat tre nya restauranger. Foto: Leif Oldenburg

Kista galleria breddar restaurangutbudet

Traditionella svenska fikaupplevelser, snabbmat från Mellanöstern och orientaliska bakverk. I vår utökar Kista galleria matutbudet.

  • Publicerad 15:02, 14 jan 2020

Nu ska hungriga shoppare i Kista galleria få fler valmöjligheter när magen börjar kurra.

– Nykomlingarna stärker gallerians roll som en levande och kontrastrik mötesplats med ett stort utbud av upplevelser inom mat och umgänge i en skön miljö, säger Isabella Andersson, affärsområdeschef på Citycon, som äger gallerian, i ett pressmeddelande.

Flera nykomlingar

Det är dels det nya kafékonceptet Lilleputt, som fokuserar på traditionella svenska fikaupplevelser, som kommer att öppna på två ställen i gallerian.

Och för den som är sugen på orientaliska sötsaker eller turkiska bagels kommer kafé- och bagerikedjan Simit Sarayi att slå upp portarna.

Samtidigt öppnar restaurang Midan, som ska servera snabbmat från Mellanöstern.

– Våra signaturrätter såsom Shawerma på kyckling och kalvfiléspett har en given plats på menyn. Därtill kommer vi att erbjuda färska efterrätter med orientalisk touch, berättar ägaren Sam Shoubaki i ett pressmeddelande.

Även den japanska butikskedjan Asari kommer att öppna en butik i gallerian.

Stockholm Direkt