Smutsiga omklädningsrum och kö till duscharna. Flera av StockholmDirekts läsare menar att renligheten borde bli bättre på det populära badhuset. Foto: Sanna Källdén

Klagomål om smuts på Eriksdalsbadet

Det rekordhöga trycket på Eriksdalsbadet ställer inte till med några problem, enligt chefen. Men flera läsare larmar nu om en helt annan verklighet med snusk, trängsel och slitage.

  • Publicerad 20:00, 26 feb 2018

"Herrarnas omklädningsrum är vedervärdigt. Skorna innanför dörren luktar hemskt, golven är lortiga och i bastun sitter killarna helt nakna på bänkarna, ingen handduk under rumpan. Ofräscht!"

Så beskriver en av läsarna sin upplevelse av badhuset. Det är främst hygienen i omklädningsrummen som många anser är bristfällig. Men några tycker att det är alldeles för trångt under de populära timmarna och att hela badhuset behöver en renovering.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Kallt i korridorerna för att ta sig till och från omklädningsrum och mellan bassängerna. Ofta kö till duscharna (som har väldigt dåligt tryck). Bara en liten bassäng som är grundare och den är ofta uppbokad. Äventyrsbadet är väldigt slitet, hittade trasiga kakelplattor för ett par veckor sedan och det är i stort behov av en uppfräschning", skriver en läsare.

"Värst är duscharna och omklädningsrummen som stinker och är grisiga.
Det har bara blivit värre för varje år...", skriver en annan.

Anläggningschefen Marie Holmqvist menar att man försöker se över de hygienproblem som kan uppstå på badhuset och att det händer att kakelplattor och liknande går sönder.

– Vi har cirka 5 000 personer per dag som besöker oss så slitaget blir hårt, men vi följer kontinuerligt upp det. Städningen är viktig för oss och det kan alltid bli bättre, säger Marie Holmqvist.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det gäller trycket i duscharna menar Marie att man inte kan ha samma tryck som man har hemma utifrån ett miljötänk, men att man ständigt ser över och lagar trasiga duschar. Vidare berättar hon att man alltid ytdesinficerar i bastun för att hålla rent. Just nu ser man över belysningen i taket och i vår lanserar Eriksdalsbadet en film som kommer att visas i omklädningsrummet om hur man tvättar sig på bästa sätt.

– Vi har mycket skyltning om hur man beter sig i omklädningsrummen och det är viktigt att man följer reglerna, samtidigt har alla besökare ett eget ansvar över att följa trivselreglerna, säger Marie Holmqvist.

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Att folk oroar sig för att det ska bli ännu trängre i bassängerna om fler besökare tillkommer ska inte vara några problem menar Marie Holmqvist.

– På Eriksdalsbadet kan du göra fler saker än att bara simma, vi har exempelvis cirka 100 gruppträningspass per vecka, över 1 000 kvadratmeter gym och konditionspark och även kurser inom hälsa anpassade för ungdomar. Många som har kort hos oss alternerar sin träning för att få variation, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad tycker du?

Känner du dig trygg på Eriksdalsbadet? Vill du ha ordningsvakter? Och är det rent och fräscht?

Skicka ett mejl till sn@direktpress.se eller in och diskutera på stockholmdirekt.se/sodermalmsnytt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.