Foto: Mostphotos

Klåpare gjorde inbrott på järnvägskiosken

De tog sig in i kiosken vid järnvägsstationen, men skar sig när de skulle in och lämnade stöldgodset längs flyktvägen. Det, samt cykelstölder, rattfylleri och en ung grabb med kniv på sig ingår i fredagens blåljusrapport.

  • Publicerad 11:25, 15 maj 2020

Natten till torsdag

Järnvägsstationen

Inbrott. Polisen har gott hopp om att hitta den eller de gärningspersoner som tog sig in i kiosken på järnvägsstationen under natten mellan onsdag och torsdag.

Tjuvarna hade tagit sig in genom att krossa flera rutor. De hade stulit snus och andra tobaksvaror samt godis. Detta upptäckte personal som kom till platsen på torsdagens morgon.

När polis var på plats berättade ett vittne att det låg tobak och godis utspritt längs Drottninggatan och, mycket riktigt, där låg mycket av det stulna.

Då gärningspersonerna tog sig in i kiosken skar en av dem sig på det trasiga fönstret och polisen har därför kunnat säkra DNA vid en teknisk undersökning.

Torsdag kl 13

Lillsidan

Häleri. Stölder av cyklar och mopeder ökar alltid på våren och har så gjort i hög grad denna vår i Enköping. På kort tid har polis beslagtagit ett 15-tal cyklar och elcyklar, en cykelvagn samt mopeder. Ungefär hälften har direkt kunnat härledas till stölder.

Ibland hittas cyklarna övergivna, ibland hittas de hemma hos personer eller tas de cyklande på stulna cyklar.

Under torsdagen gjordes husrannsakan hos en man i 55-årsåldern, välkänd av polisen i såna här sammanhang, och där påträffades en elcykel.

Torsdag 16.15

Coop Forum

Rattfylleri. Då en Enköpingsbo i 65-årsåldern som kom ut från Systembolaget och satte sig i bilen kunde polios följa efter honom och stoppa honom. Han blåste positivt och fick lämna ifrån sig körkortet.

Torsdag 20.00

Teknikplan, Lillsidan

Brott mot knivlagen. En pojke i 15-årsåldern kontrollerades av polis på torsdagens kväll. Då upptäcktes att han hade en kniv i byxlinningen. Han överlämnades till sina målsmän.

Fotnot: EnköpingDirekt skriver om brott som anmälts eller upptäckts. Vi skriver dock inte om exempelvis personer som tar livet av sig eller personer som skadar sig själva. Vi skriver inte heller om brott som begåtts av personer med uppenbar psykisk ohälsa om det inte har ett oavvisligt allmänintresse.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34