Nybygge. I hörnet av Tyska Bottens väg och Mälarblick planeras det för flerbostadshus. Foto: Engstrand & Speek

Klart: 56 nya bostäder ska byggas i Nockebyhov

Nockebyhov ska få ett tillskott på 56 nya lyor och ett litet torg.

  • Publicerad 11:33, 18 dec 2017

I Nockebyhov, i hörnet av Mälarblick och Tyska Bottens väg, ligger den så kallade hund- eller fågelskogen. Här vill Stockholms stad bygga två flerbostadshus med cirka 56 lägenheter, som tillsammans med lokaler i bottenvåningen ska skapa ett mindre torg.

I mars protesterade grannarna mot planerna genom aktionen "Jag bryr mig om ett träd" där varje träd i skogen fick en lapp med namnet på en person som adopterat det.

– Det är ju en ganska liten skog men det är precis därför vi tycker den är viktig, sa Johan Fredrikzon, en av aktionens initiativtagare till StockholmDirekt då.

"Tror kanske inte grannarna är nöjda"

Men i förra veckan klubben politikerna i stadsbyggnadsnämnden igenom detaljplanen.

– Jag tycker det är ett jättebra projekt i en fantastisk miljö som det är kul att det är fler människor får glädje av, säger Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

Vad tänker du kring de boendes kritik?

– Vi har en hög befolkningstillväxt och behöver bygga i alla våra stadsdelar. Jag kan tycka att man på den här platsen ändå har möjlighet att bygga i begränsad omfattning och med försiktighet. Sen är det ju så i nästan varje projekt att grannar inte vill ha det. Här har man gjort vissa justeringar i planen med höjder och en marginell minskning av antalet lägenheter. Sen tror jag kanske inte grannarna är nöjda ändå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politikerna helt tysta efter valet i Stockholm

Locket på från alla partier Det är fortsatt dödläge i politiken i Stockholm efter valet. Politikerna lägger locket på.fredag 21/9 15:57

Oro för personalflykt i Spånga-Tensta

"Medarbetarna inte oberörda av attackerna mot förvaltningens lokaler " Den senaste veckornas attacker mot förvaltningens lokaler i Spånga-Tensta kommer att få konsekvenser även på lång sikt, enligt stadsdelsdirektör Per Kjellander. "Vi får ställa in oss på att flera...fredag 21/9 12:03