Förhoppningen är att konstsnöanläggningen ska bli klar någon gång under nästa år. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Klart: Ängsjö får konstsnöanläggning

Nu är det bestämt att Järfällas nya konstsnöanläggning ska placeras i Ängsjö friluftsområde, och inte i Bruket som också varit på tapeten.

  • Publicerad 11:49, 24 nov 2017

Förhoppningsvis börjar den byggas så snart som möjligt

– Förhoppningsvis börjar den byggas så snart som möjligt. Jag hoppas att den kommer bli klar under nästa år, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur, demokrati-och fritidsnämnden.

Den här vintern blir det alltså inte någon konstsnöanläggning.

Valet har stått mellan Ängsjö och Bruket, men eftersom Bruket är beläget i ett naturreservat kom kultur, demokrati-och fritidsnämnden fram till att det skulle bli för tidskrävande att invänta en utredning om konstsnön skulle kunna anläggas där. Men utredningen kommer att fortsätta, för att se om det skulle vara möjligt att anlägga en konstsnöanläggning där också i framtiden.

Ska drivas av kommunen

I Ängsjö måste skog avverkas för att få till spårbredden på minst sex meter som krävs, vilket skogsägaren Sollentuna Häradsallmänning godkänt. Spåret kommer att bli runt 1,3 kilometer.

– Tanken är att kommunen ska ansvara för driften av spåret, men det är alltid positivt om det finns föreningar som vill vara med och dela på ansvaret, säger Mika Metso.

5 miljoner kronor är budgeterat i den styrande koalitionens (S, MP, C) budget för 2017 för anläggande av konstsnöanläggningen, och ytterligare pengar finns i 2018 års budet.

I Ängsjö ska även en ny motionscentral med omklädningsrum, dusch, bastu och café byggas. Den beräknas bli klar under 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Träffa Tomten ✓Bandyskola ✓Barnteater ✓Julmarknad Träffa Tomten, gå på julmarknad eller snöra på dig grillorna. Helgen bjuder på massa skoj för stora och små i Västerort och Järfälla.fredag 15/12 15:50

Finland 100 år: "Jag är stolt över att vara halvfinne"

Nyheter Vi träffade tre generationer finskättlingar i Järfälla I Järfälla är vårt 100-jubilerande grannland Finland ständigt närvarande. Nästan en tiondel av kommunens befolkning har finsk anknytning. Vi träffade tre generationer från samma familj för att prata...fredag 15/12 15:25