Förhoppningen är att konstsnöanläggningen ska bli klar någon gång under nästa år. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Klart: Ängsjö får konstsnöanläggning

Nu är det bestämt att Järfällas nya konstsnöanläggning ska placeras i Ängsjö friluftsområde, och inte i Bruket som också varit på tapeten.

  • Publicerad 11:49, 24 nov 2017

Förhoppningsvis börjar den byggas så snart som möjligt

– Förhoppningsvis börjar den byggas så snart som möjligt. Jag hoppas att den kommer bli klar under nästa år, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur, demokrati-och fritidsnämnden.

Den här vintern blir det alltså inte någon konstsnöanläggning.

Valet har stått mellan Ängsjö och Bruket, men eftersom Bruket är beläget i ett naturreservat kom kultur, demokrati-och fritidsnämnden fram till att det skulle bli för tidskrävande att invänta en utredning om konstsnön skulle kunna anläggas där. Men utredningen kommer att fortsätta, för att se om det skulle vara möjligt att anlägga en konstsnöanläggning där också i framtiden.

Ska drivas av kommunen

I Ängsjö måste skog avverkas för att få till spårbredden på minst sex meter som krävs, vilket skogsägaren Sollentuna Häradsallmänning godkänt. Spåret kommer att bli runt 1,3 kilometer.

– Tanken är att kommunen ska ansvara för driften av spåret, men det är alltid positivt om det finns föreningar som vill vara med och dela på ansvaret, säger Mika Metso.

5 miljoner kronor är budgeterat i den styrande koalitionens (S, MP, C) budget för 2017 för anläggande av konstsnöanläggningen, och ytterligare pengar finns i 2018 års budet.

I Ängsjö ska även en ny motionscentral med omklädningsrum, dusch, bastu och café byggas. Den beräknas bli klar under 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kolla in i Järfällas hemliga träskofabrik

Nyheter Ola har spikat skor i Barkarby i 40 år Ola Johansson växte upp i familjens träskofabrik i Barkarby och fortsatte i pappas och farfars fotspår. Nu är det egentligen läge för pension men än är han inte redo att lämna verkstan.måndag 19/3 20:00

Oro för framtiden i Jakobsbergs bowlinghall

Nyheter Järfällahus: "Det är en förhandling som inte ens startat" Bowlingbulls ägare Emil Sawma menar att Järfällahus vill chockhöja hans hyra till en nivå han inte klarar. På Järfällahus säger man dock att förhandlingen inte ens har kommit igång.måndag 19/3 18:14