Biståndsarbete. De som arbetar Ama förlorar nu sina jobb. Foto: Hege Hellström

Klart: Arbetsmarknadsavdelningen stänger

Nu är det klart att kommunens Arbetsmarknadsavdelning stänger. Det beslutet togs igår på kommunfullmäktige.

  • Publicerad 08:32, 13 nov 2018

Under måndagens kommunfullmäktige fattade Alliansen beslutet att kommunens arbetsmarknadsavdelning ska stänga.

LÄS MER: Hotas av nedläggning: ”Snart är vi alla arbetslösa”

Oppositionsrådet Jaana Tilles (S), som har debatterat för att enheten ska få vara kvar, var inställd på att det skulle bli just så här.

LÄS MER: Politikerna om kritiserade nedläggningen

– Det kunde vi såklart räkna ut. Men det är jättetråkigt. Vi upplevde att de inte bemötte våra frågor eller försvarade sitt beslut. Det blev inte debatt om Ama som vi trodde att det skulle bli, säger hon.

– Vi är besvikna. Man är fortfarande ett stort frågetecken, hur kommer det sig att de kan fatta ett sådant beslut utan en risk- och konsekvensanalys?

"Arbetar annorlunda"

Ylva Mozis (L) vice ordförande i kommunstyrelsen menar däremot att det aldrig görs en risk- och konsekvensanalys på budgetar.

– Det har inte Socialdemokraterna heller föreslaget för de neddragningar som finns med i deras budget. Men det kommer däremot göras en riskbedömning i samband med de förändringar som sker, säger hon.

Hon förklarar att anledningen till beslutet är Alliansen vill använda en annan metod för att få ut folk på öppna arbetsmarknaden.

– Ama arbetar annorlunda, att man tränas i klädsorteringen och sen går man ut på arbetsmarknaden. Det har lett till att många är kommunanställda. Vi vill istället använda en metod där man tränas ute på arbetsplatser.

Det är fortfarande inte klart när Ama stänger.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt