Biståndsarbete. De som arbetar Ama förlorar nu sina jobb. Foto: Hege Hellström

Klart: Arbetsmarknadsavdelningen stänger

Nu är det klart att kommunens Arbetsmarknadsavdelning stänger. Det beslutet togs igår på kommunfullmäktige.

  • Publicerad 08:32, 13 nov 2018

Under måndagens kommunfullmäktige fattade Alliansen beslutet att kommunens arbetsmarknadsavdelning ska stänga.

LÄS MER: Hotas av nedläggning: ”Snart är vi alla arbetslösa”

Oppositionsrådet Jaana Tilles (S), som har debatterat för att enheten ska få vara kvar, var inställd på att det skulle bli just så här.

LÄS MER: Politikerna om kritiserade nedläggningen

– Det kunde vi såklart räkna ut. Men det är jättetråkigt. Vi upplevde att de inte bemötte våra frågor eller försvarade sitt beslut. Det blev inte debatt om Ama som vi trodde att det skulle bli, säger hon.

– Vi är besvikna. Man är fortfarande ett stort frågetecken, hur kommer det sig att de kan fatta ett sådant beslut utan en risk- och konsekvensanalys?

"Arbetar annorlunda"

Ylva Mozis (L) vice ordförande i kommunstyrelsen menar däremot att det aldrig görs en risk- och konsekvensanalys på budgetar.

– Det har inte Socialdemokraterna heller föreslaget för de neddragningar som finns med i deras budget. Men det kommer däremot göras en riskbedömning i samband med de förändringar som sker, säger hon.

Hon förklarar att anledningen till beslutet är Alliansen vill använda en annan metod för att få ut folk på öppna arbetsmarknaden.

– Ama arbetar annorlunda, att man tränas i klädsorteringen och sen går man ut på arbetsmarknaden. Det har lett till att många är kommunanställda. Vi vill istället använda en metod där man tränas ute på arbetsplatser.

Det är fortfarande inte klart när Ama stänger.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30