RÄDDAD. "Bryggan blir kvar. Det känns otroligt roligt" säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd. Foto: Privat/Karin Nilsson

KLART: Bryggan räddad – för alltid

I sista stund lyckades ockupanterna från Reimersholme rädda sin älskade brygga över sommaren. Men nu lovar Södermalms stadsdelsnämnd att den blir kvar permanent.

  • Publicerad 17:04, 30 maj 2018

Det var för ungefär två veckor sedan som StockholmDirekt rapporterade om idrottsförvaltningens planer på att flytta den populära bryggan vid Reimersholme, som används flitigt av såväl sol-lapare som kanotister. Anledningen var att Örnsbergs kanotförening önskade nyttja bryggan på annan plats, meddelade idrottsförvaltningen, som också tydliggjorde att den ur ren säkerhetsaspekt inte ska användas som sol- eller badbrygga.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Men flytten stoppades i sista stund – då några ockupanter från Reimersholme tog bryggan i besittning. Staden blev även nedringd av förtvivlade Södermalmsbor som vädjade om bryggans bevarande. Idrottsförvaltningen meddelade att bryggan ska få ligga kvar sommaren ut, för att istället flyttas i höst.

Men nu meddelar den rödgröna majoriteten i stadsdelsnämnden att man gjort upp med idrottsförvaltningen – och tagit över bryggan.

– Så är det, bryggan blir kvar. Det känns otroligt roligt, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd.

Ockupanter räddade bryggan i Pålsundet

Stadsdelen har idag ett antal så kallade brukaravtal med olika föreningar, bland annat Trädgård på spåret som bedriver stadsodling på järnsvägsspåret vid Årstaviken. Enligt Anders Göransson (S) ska man nu föra samtal med Reimersholme-borna för att få till en liknande lösning för skötsel av bryggan.

– Vi har pratat med flera, bland annat bostadsrättsföreningen Pålsundet som ligger närmast bryggan, och kommer hitta en bra lösning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Idrottsförvaltningen hänvisade tidigare till att det fanns säkerhetsrisker med att låta bryggan tjäna som sol- och bad-däck. Men det är inget Anders Göransson bekymrar sig över.

– Folk har badat där i 40 år. Så klart ska man alltid vara försiktig med vatten och det finns detaljer att reda ut, men det kommer bli en bra och uppskattad lösning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.