Ersätts. Nu blir det centerpartiet som tar över ordförandeklubban i Skärholmens stadsdelsnämnd. Lorena Delgado (V), tidigare ordförande har fått plats i riksdagen, och Jan Jönsson (L), tidigare vice ordförande, är nu socialborgarråd i Stockholm stad. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Klart: C får ordförandeskapet i Skärholmen

Nu är det klart att Skärholmens stadsdelsnämnd kommer få en centerpartist som ordförande. Men vem det bli är ännu oklart.

  • Publicerad 15:12, 12 nov 2018

Det blir Centerpartiet som får ordförandeskapet i Skärholmens stadsdelsnämnd. Detta enligt flera källor i Centerpartiet som SkärholmenDirekt varit i kontakt med.

Och det bekräftas på partiets pressavdelning.

– Det är helt klart att vi får ordförandeskapet i Skärholmen, säger Lisa Falk, pressekreterare på Centerpartiet i Stockholm stad.

Men vem som kommer få sitta på ordförandestolen är fortfarande oklart. Erik Sihlberg (C) har suttit som ersättare i stadsdelsnämnden under förra mandatperioden, men han vill inte ge några kommentarer innan partiet har haft sin stämma.

– Vem det blir kommer bestämmas på vår stämma den 28 november, där vi kommer välja representanter för alla våra uppdrag, säger Lisa Falk.

Kan du säga något om vilka som är kandidater till posten?

– Nej, eftersom vår nomineringskommitté fortfarande arbetar med att ta fram kandidaterna kan jag inte det. Men vi har ett antal medlemmar som bor där, så det kommer bli bra.

Vilka frågor kommer ni driva lokalt?

– Det är för tidigt att säga. Men eftersom vi har ett borgarråd med ansvar för integration (Karin Ernlund reds.anm.) känns det extra spännande att få ta ansvaret för en stadsdel som Skärholmen.

Centerpartiet var det parti i stadshuset som fick lägst andel av Skärholmsbornas röster i kommunvalet. Men vem som får ordförandeskapet i stadens olika nämnder bestäms i förhandlingar mellan de styrande partierna.

Så röstade Skärholmsborna:

Majoriteten:

Moderaterna: 12,3%

Liberalerna: 4,3%

Miljöpartiet: 4,5%

Centerpartiet: 2,9%

Kristdemokraterna: 3,3%

Övriga partier:

Socialdemokraterna: 40,0%

Vänsterpartiet: 19,9%

Sverigedemokraterna: 8,8%

Feministiskt initiativ: 3,2%

Övriga: 0,7%