Återuppstår. Det ska bli is och snö på Spånga IP lagom till jul, lovar staden. Foto: Mikael Andersson

Klart: Då blir det is på Spånga IP

I en månad har Spånga IP:s utomhus-isbanor legat med bar mark sedan en läcka uppstått i kylsystemet. Nu är skadan lagad och isen håller på att byggas upp.

  • Publicerad 16:12, 18 dec 2019

Att kylsystemet på Spånga IP gick sönder precis i början av vintersäsongen fick flera konsekvenser.

Föreningen Spånga/Bromstens bandyklubb (SBBK) drabbades hårt. Både träningar och hemmamatcher fick flyttas till andra isar runt om i länet vilket kostade både pengar och tid.

Ingen is och snö på Spånga IP – kylsystemet trasigt

Hoppet lever om is på Spånga IP före jul

Inplanerade skolaktiviteter fick ställas in och eftersom isen behövs för att bygga upp skidspår på löparbanan, som man gör varje år, har även skidförbundets verksamhet Alla på snö fått skjutas på framtiden.

Åk-klart till lille julafton

Men nu är problemet löst.

– Läckan i kylsystemet är lagad, nu producerar vi is! Idrottsförvaltningen håller på att bygga upp ny is på både bandyplanen och den lilla skridskobanan. Den 23 december ska folk kunna komma till Spånga IP och åka skridskor, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd.

Det är fastighetskontoret som ansvarar för själva kylanläggningen. Som vi berättat tidigare kritiserade SBBK:s ordförande Hans Bjurgren, att det tagit för lång tid att åtgärda problemet, vilket enligt honom handlade om pengar.

Dennis Wedin menar att frågan har prioriterats.

– Det är absolut en ekonomisk fråga i och med att det är ett gammalt system men det har varit prio på fastighetskontoret att lösa detta. Jag förstår verkligen att det har skapat problem för föreningen, säger han.

Har ni några planer på att byta ut systemet, eftersom du säger att det är gammalt?

– Just nu är det stramt. Vi måste prioritera våra resurser och det finns inget besked nu angående en ny kylanläggning. Vi underhåller och inspekterar redan nu under sommaren men vi ska absolut dra lärdom inför kommande år och dubbelkolla innan säsongen så att det inte finns några läckage, säger Dennis Wedin.

Stockholm Direkt