Nya hyresgäster. Nu står det klart att seniorerna flyttar in i Musikhuset Lagrets gamla lokaler. Foto: Claudio Britos

Klart: De flyttar in i Lagrets gamla lokaler

Nu står det klart att Mötesplats Tumba flyttar in i Musikhusets Lagrets gamla lokaler på Storvretsvägen 4 i Storvreten.

  • Publicerad 15:32, 21 jan 2020

Så sent som för två veckor sedan besökte BotkyrkaDirekt Musikhuset Lagrets lokaler, där man var i full rulle med att packa ned sina tillhörigheter efter ett beslut om att flytta Lagret till nya lokaler i Storvretskolan.

Epoken Musikhuset Lagret går i graven

Samtidigt har det länge varit ovisst var Mötesplats Tumba skulle hålla till efter årsskiftet, då kontraktet till de nuvarande lokalerna egentligen gick ut. Lyckligtvis kunde kommunen fortsätta driva verksamheten i väntan på att man hittade en ny lokal.

Nu står det klart att Mötesplats Tumba kommer att hålla till i Musikhuset Lagrets gamla lokaler i Storvreten.

– I lokalen kan vi fortsätta ha ett café, en gympasal med duschar och ett gym – de viktigaste delarna av Mötesplats Tumba. Vi kommer att behöva renovera lokalen under våren. Vi har en arbetsgrupp från mötesplatsen som jobbar med det här, så det kommer att bli bra, säger Annika Welander som är samordnare på Mötesplats Tumba, i ett uttalande.

Men innan lokalerna i Storvreten kan öppna för de äldre, måste lokalerna renoveras. När renoveringen är klar kan inte Petra Oxonius, omsorgsdirektör på Botkyrka kommun, svara på. Istället har hon bett om att få återkomma i ärendet.