Nyöppnat. Fyra nya verksamheter flyttar in i Jakobsbergs centrumgalleria under våren. Foto: Mikael Andersson

Klart: De öppnar i Jakobsbergs centrum

I vår flyttar fyra nya verksamheter in i Jakobsbergs centrum. Bland dem finns Matmissionen som slår upp portarna den 1 april. "Det känns som ett lyft för vår verksamhet", säger Tove Larsson, butikschef.

  • Publicerad 11:25, 11 mar 2020

Efter jul och nyår är det många som går runt med ett gapande hål i plånboken. Men lagom till återhämtningen finns det snart fyra nya butiker att besöka i Jakobsbergs centrum.

Mobilmaster, som bland annat säljer och reparerar mobiltelefoner, öppnade redan i februari, skönhetssalongen Your Beauty Box öppnar i maj och möbelbutiken Jakobsbergs möbler öppnar någon gång under våren.

Matmissionen återvänder

Bland de fyra nya verksamheterna finns även den sociala livsmedelsbutiken Matmissionen, som gör återkomst i Järfälla. Tidigare fanns de i Veddesta centrum, men från och med den 1 april är det Jakobsbergs centrum som blir ny hemadress.

Den sociala matbutiken tar emot matsvinn från olika livsmedelsföretag och personer med låg inkomst kan söka medlemskap för att få köpa varorna till ett billigare pris.

– Det känns verkligen som att det blir ett lyft för vår verksamhet. Jakobsbergs centrum är ett bra läge, både för att locka nya kunder men även för att de tidigare kunderna ska kunna hitta hit, säger Tove Larsson, butikschef för Matmissionen i Jakobsberg.

Det är Stockholms stadsmission som ligger bakom konceptet och den nya butiken kommer att ligga på centrumets nedre plan och nås via Myrorna.

Klart: Matmissionen kommer tillbaka till Järfälla

Matmissionen: Så ansöker du om medlemskap

Matmissionen i Jakobsberg tar emot ansökan om medlemskap från och med den 16 mars. Ansökningen är öppen måndagar mellan klockan 13.00 och 15.00 och torsdagar mellan kl 11.00 och 13.00. Ansökningarna tas emot i Maria kyrka på Vasavägen 25 i Jakobsberg, cirka fem minuters promenad från pendeltågsstationen.

Medlemskapet är giltigt i ett år och ska därefter förnyas. Butiken kommer att vara öppen på vardagseftermiddagar.

Visa merVisa mindre