De nya krögarna på Farsta gårds restaurang Jesper och Jessica. Foto: Jesper Boulliant

Klart: De tar över krogen i Farsta gård

Paret Jessica Östergren och Jesper Boulliant tar över restaurangen på Farsta gård. I mitten av november slår de upp dörrarna.

  • Publicerad 09:01, 27 okt 2018

Farsta gård öppnar igen den 17 november. Efter en lång konflikt mellan Farsta gård och den tidigare krögaren är det nu klart att paret Jessica Östergren och Jesper Boulliant tar över restaurangen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De nya krögarna lovar att det tidigare konceptet med husmanskost kommer fortsätta vara övergripande på Farsta gård. Jesper Boulliant berättar även att de kommer ha två erfarna kockar i köket – men han vill inte säga så mycket mer.

– Vi vill fortfarande vara lite hemliga. Men jag kan säga att jag skulle tycka det var superroligt att ha en rätt som man käkade här för 200 år sedan. Det är inget vi bestämt men det är något jag önskar, säger Jesper Boulliant.

Då öppnar ny restaurang i Farsta gård

Han har sedan tidigare en byggfirma och det är hans företag som just nu renoverar restaurangdelen. Och under pågående renovering så snappade Jesper Boulliant upp att de sökte en ny entreprenör till restaurangen.

– Vi kände direkt att vi ville vara med på tåget. I och med renoveringen har jag ju synat kåken från topp till tå. Det är superkul att få möjligheten att renovera sin restaurang, säger Jesper Boulliant.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under månaderna som restaurangdelen rustats upp har det fortfarande arrangerats bröllop, konferenser och event på Farsta gård. Och då är det Jesper och Jessica som ansvarat för maten.

– Ingen har klagat, skrattar Terje Gunnarsson, ordförande i föreningsrådet på Farsta gård som är mycket nöjda med att allt är klart.

Nu väntar bråda dagar för Jessica Östergren och Jesper Boulliant.

– Jag är lite nervös över att vi inte ska hinna klart till den 17 november, vi är här från sex på morgonen till åtta på kvällen och fixar. Vi hoppas att alla kommer bli nöjda med oss som nya krögare, säger Jesper Boulliant.

Restaurangen i Farsta gård öppnar igen i november. Med nya ägare. Foto: Sacharias Källdén

Pågående renovering av restaurangdelen - förväntas vara klart 17 november. Foto: Jesper Boulliant

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40