RULLAR PÅ. Inga förändringar att vänta för Södra Teatern, enligt nya ägaren. Foto: Per Cornell/Shaon Chakraborty

Klart: De tar över Södra Teatern

I början av året lades Södra Teatern ut till försäljning. Nu är det klart vem som tar över rodret.

  • Publicerad 14:27, 19 jun 2018

Det är fastighetsbolaget Maelir AB som från och med 31 augusti kommer att ta över Södra Teatern. Södran har ägts av Riksteatern sedan 1972 och sedan 2013 agerat som ett dotterbolag med målsättningen att bli en självständig aktör.

Maelir AB slår fast att några förändringar i verksamheten inte är att vänta.

– Vi är oerhört stolta och glada att ha fått möjligheten att förvärva Stockholms bästa nöjes- och kulturpalats. Vår ambition är att driva verksamheten vidare helt i linje med dagens verksamhet där mat, nöje, scenkonst, klubbar och konserter står för ett innehåll som skapar den unika profil som Södra Teatern har. En sund och hållbar verksamhet på en av Stockholms vackraste platser, säger Maelir AB’s ägare och vd Jakob Johansson i ett pressmeddelande.

Polis ställer in narkotikadebatt efter hot

Södra Teaterns vd Ingmari Pagenkemper gick nyligen ut med att hon lämnar sitt uppdrag efter fem år vid rodret, för att istället kliva in på Cirkus på Djurgården. Medan hennes efterträdare rekryteras kommer Johanna Carlberg, marknads- och kommunikationschef på Södra Teatern, kliva in som tillförordnad vd.

– Att Johanna Carlberg tar över som tillförordnad vd är helt rätt. Hon och jag har varit ett tajt team från dag ett och jag vet att Johanna brinner för Södran, säger Ingmari Pagenkemper i pressmeddelandet.

Polisen kontrar efter nattklubbarnas kritik

Riksteatern kommer att fortsätta sitt samarbete med Södra Teatern som en scen för föreställningar och sammankomster i Stockholm.

Knarkkaos på Södra teatern under spelning