Det utdragna arbetet med cykelbanan på Värtavägen har inneburit indragna busshållplatser. Nu blir det minibuss för att kompensera resenärerna. Foto: Linda Gren

Klart: Det blir minibuss på Värtavägen

Nu har Östermalms strandade pensionärer, med hjälp av stadsdelen, lyckats övertala SL. Det blir en servicelinje med minibuss på Värtavägen.

  • Publicerad 14:30, 15 mar 2018

Idén om en minibuss kom från första början från boende på Östermalm. När arbetet med den nya cykelbanan på Värtavägen sedan i somras stoppat ettans buss från att köra fram till Fältöversten har många äldre och rörelsehindrade haft svårt att ta sig till shoppinggallerian. Först ville stadsdelen själva ordna en minibuss på Värtavägen som kompensation, men det stoppades då det bröt mot kommunallagen.

Nu kan Östermalmsnytt avslöja att SL sätter in minibussar, troligen från april.

– Jag har nu på förmiddagen haft ett möte med landstingets trafikförvaltning (SL), trafikkontoret och Keolis. Det var ett jättebra möte där förvaltningen sa ja till en temporär lösning, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det lutar åt att lösningen blir en rundlinje med minibuss. Nu börjar arbetet med att utforma hur ofta den ska gå, och vilken väg den ska ta för att bli så effektiv som möjligt. Förhoppningen är att allt ska vara klart för start i slutet av april.

Därefter testkör man en månad för att se hur stort behovet är. Faller det väl ut så kommer minibussen bli kvar fram till att linje 1 kan köra som vanligt igen, vilket i dagsläget ser ut att bli augusti.

I arbetet med hur den nya minibusslinjen ska utformas vill stadsdelen och landstinget ha hjälp från allmänheten. Mejla dina tankar om turtäthet och rutt till forvaltning.ostermalm@stockholm.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SPECIALENKÄT: Vilken emoji är du?

Nyheter ✓17 juli är internationella emojidagen ✓Vi tvingade stockholmarna att välja EN I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.tisdag 17/7 13:29

Här förfaller det anrika huset på Södermalm

Nyheter ✓För fint för att rivas – för farligt för att användas ✓Var hem åt Aftonbladets grundare I tre år har den förfallna Hovings malmgård på Söder stått tom och övergiven. Nyligen restes ett staket runt huset, för att skydda lekande barn från lösa delar som rasar ner från byggnaden. Nu riktar...tisdag 17/7 11:39