Stadshagen ska bli en tät stadsdel. Foto: Stockholms stad

Klart för 300 nya hyresrätter på Kungsholmen

På måndagskvällen fattades beslut om 298 nya hyresrätter, nära 80 studentlägenheter och en underjordisk tennishall i Stadshagen.

  • Publicerad 21:56, 27 nov 2017

Inriktningsbeslutet i kommunfullmäktige fattades i total enighet.

Beslutet innebär att staden ska sätta igång bygget av 298 hyreslägenheter, 78 studentlägenheter, två stycken fyra-avdelningars förskolor, lokaler samt en underjordisk tennishall till en total investeringsutgift om en miljard kronor.

Helt nya skisser – så blir framtida Stadshagen

Bygget är en liten del av en större exploatering av Stadshagen som består av totalt 1 900 nya bostäder. Planerna innebär att en stor fotbollsplan försvinner från Stadshagens IP som ska ersättas med en ny i Fredhällsparken. Det senare har fått hård kritik.

Skönhetsrådet: Nej till fotbollsplan i Fredhällsparken

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kyrkan vill ha din hjälp att döpa ny lokal

Nyheter Fint pris i potten En ny lokal byggs under Johannes kyrka i City. Nu vill man ha din hjälp att döpa den och lottar samtidigt ut ett presentkort på 3 000 kronor.tisdag 23/10 11:29

Just D-profil vill rädda dömd pendelbåt

Nyheter Kampen för Riddarfjärdslinjen får stöd i form av nyskriven låt En namninsamling – och en sprillans ny kamplåt. Kampen för att rädda Riddarfjärdslinjen fortsätter.tisdag 23/10 11:22