Iréne Svenonius (M) och Tomas Eriksson (MP) är överens. Foto: Pressbilder

Klart för blågrönt styre i landstinget i Stockholm

Nu är det helt klart att M, KD, L, C och MP bildar majoritet i landstinget i Stockholm.

  • Publicerad 21:20, 14 okt 2018

Det har varit på gång ett tag och idag blev det helt klart att Alliansen och Miljöpartiet går ihop och bildar blågrönt styre i Stockholms läns landsting. Alliansen har sedan tidigare varit tydliga med att detta varit deras förstaval ända sedan valet 9 september. Nu har MP sagt ja till inviten.

– Vi ser att det finns möjligheter att komma fram med konstruktiva lösningar. Sedan har det varit en viktig del för oss att inte ge SD en aktiv vågmästarroll, säger Tomas Eriksson, Miljöpartiets gruppledare i landstinget, till Dagens Nyheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Iréne Svenonius (M), föreslås nu sitta kvar som finanslandstingsråd, och är nöjd med dagens besked från MP.

– Det är oerhört glädjande att vi kan bilda en majoritet i landstinget. Alliansen har styrt i fyra år som största minoritet i landstinget och det är självklart en fördel och en styrka att kunna leda genom en äkta majoritet. Det blir stabilare beslut och kan leda till ett snabbare reformtempo, säger hon till DN.

Den 23 oktober är det landstingsfullmäktige, ambitionen är att de fem partierna ska ha en gemensam politisk plattform klar före det datumet.

Beskedet att MP och Alliansen går ihop i landstinget kommer bara två dagar efter att samma blågröna styre blev helt klart i Stockholms stad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.