KLARTECKEN. Nu är det fritt fram för bostäder i Dallasskrapan. I förgrunden Kammen. Foto: Leif Oldenburg

Klart för bostäder i Dallasskrapan

Nu blir det bostäder i Dallashuset och kvarteret Kammen mitt emot Ekensbergskyrkan. Byggnadsnämnden har beslutat att ändra i detaljplanen så att även bostäder tillåts i de två fastigheterna.

  • Publicerad 10:03, 9 nov 2017

– Det möjliggör cirka 100 nya lägenheter i ett av Solnas mest centrala lägen, säger Torsten Svenonius (M), ordförande i byggnadsnämnden.

I Kammen planeras sedan tidigare en högstadieskola för cirka 350 elever. Skollokalerna ska stå klara under 2018.

Vänsterpartiet i Solna har tidigare protesterat mot Fabeges planer på att bygga lyxiga bostadsrätter i Dallasskrapan.

– Det är dags att sluta prioritera byggandet av dyra bostadsrätter, köpcentrum och kontor och istället bygga hyresrätter. Solnapolitiken måste fokusera på medborgarnas behov istället för att lämna över till marknaden och de stora byggbolagen, sa Vänsterpartiets gruppledare Thomas Magnusson när Fabege presenterade sina planer i våras.

– Marknaden sviktar för bostadsrätter. I det läget blir det naturliga att istället bygga hyresrätter. Här har man chansen om man vill, säger Magnusson.

När ärendet behandlades i byggnadsnämnden yrkade Miljöpartiet på avslag och skrev bland annat:

"Dessutom anser Miljöpartiet att det finns ett underskott på bred samhällsservice i området, och att denna måste beredas plats i linje med de uttryckta intentionerna i detaljplanen. Vi anser inte att det är rättfärdigt att ersätta den tänkta samhällsservicen med lyxlägenheter för att öka exploatörens vinst."

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

"Smått otroligt med ett så rikt fågelliv"

Nyheter Ny bok tipsar om Råstasjön Nu kommer en ny bok om naturområden som är värda att se i Stockholmsområdet. Två av dessa ligger i Solna.lördag 21/7 8:33

Nu blir skolvägarna säkrare

Nyheter Från och med vecka 29 och fram till skolstart kommer Solna stad att utföra arbete för att höja trafiksäkerheten vid skolvägar.fredag 20/7 14:12