NYÖPPNAR. Kim och David Pirzadeh, tillsammans med Davids bror Damon, öppnar nytt på Fridhemsgatan i slutet av sommaren. Foto: Per Brandt

Klart för ny butik och krog på Fridhemsgatan

Mode och inredning – krog och kafé. Nu tar klädföretaget d.brandxFriends över efter Grandpa och Sixten & Frans på Fridhemsgatan.

  • Publicerad 19:19, 11 jun 2018

Klädföretaget består av gifta paret Kim och David Pirzadeh och hans bror Damon. De har redan tagit över lokalerna och just nu pågår renoveringen för fullt. Just nu har de en lokal i NK-passagen men beskriver den kommande flytten som att ”komma hem”. Företaget grundades nämligen på Pontonjärgatan för 12 år sedan och 2010 hade de en butikslokal en bit bort på Fleminggatan.

Och även i fortsättningen är det mode och käk som ska gälla på Fridhemsgatan enligt trion.

Grunden i butiken blir deras egna klädmärke, kryddat med bland annat mindre och okända märken ”som ingen annan har”, inredning, styling-yta och smycken.

– Det kan bli lite opersonligt mitt i stan. Här känns det annorlunda och vi vill skapa en lifestyle-butik med en röd tråd med olika varumärken men som är personliga. Vi vill bygga vidare på det som Sixten & Frans och Grandpa har skapat men självklart sätta vår egen prägel på det. Vi vill att det här ska bli en destination, säger Kim Prizadeh.

– Vi vill ha en gemenskap med de som bor och jobbar här, att vårt ställe blir en upplevelse. Vi vill utveckla kvarteren, att fler ska våga ta steget och satsa på såna här platser när de ser att vi gör det, säger David Pirzadeh.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

När det gäller maten så är tanken att ha både kafé och restaurang. Exakt meny är än så länge hemligt, men gänget ser framemot att få köra hela paketet själva. Idag har de en cocktailbar i butiken i City. I augusti/september hoppas man öppna och fortsätta skapa liv på gatan.

– Det ska bli ett kök med mat som vi själva tycker om. Vi vill att stället ska vara levande under hela dagen. Man ska kunna komma hit och hänga eller jobba och inte känna någon köphets, säger Kim Pirzadeh.