Start. Ungdomarna ska få vara med och påverka hur mötesplatsen i Täby centrum blir. Så här ser det ut på en fritidsgård i Hjorthagen på Östermalm. Foto: Andreas Enbuske

Klart för nytt högstadiehäng i Täby

En ny mötesplats enbart för högstadieungdomar ska öppna i Täby centrum. I slutet på januari blir det invigningsfest.

  • Publicerad 11:49, 12 dec 2018

Förra året fick Täbys gymnasieungdomar en ny mötesplats. Nu är det högstadieelevernas tur.

– Högstadieungdomarna har länge önskat en plats som är enbart för dem. De har blivit lite bortglömda, säger Nicklas Ardenstedt, chef för ung fritid på Täby kommun.

Han menar att mötesplatsen blir unik i sitt slag, eftersom den enbart riktar sig till elever i sjuan, åttan och nian. Det är också därför det är just en mötesplats, och inte en fritidsgård.

– När man pratar om fritidsgårdar tänker man ofta på verksamhet för yngre barn. Detta kommer bli en öppen plats där man får komma och gå som man vill. Öppettider och aktiviteter kommer de unga själva få vara med och påverka, säger han.

"Tryggt och jämställt"

Klart är att det kommer bli mycket skapande verksamhet. Det ska också finnas ett kafé, en öppen scen och ett mötesrum som man ska kunna boka.

– Vi ska funka stöttande och coachande för de ungas egna idéer. Vår uppgift är att se till att alla kan känna sig delaktiga I Täby finns det ett stort föreningsliv men det är viktigt att även de som inte ingår där ska ha en plats att vara på. Vi lägger stort fokus på att skapa en trygg och jämställd mötesplats, säger Nicklas Ardenstedt.

I lokalen i Täby centrum är nytt golv lagt och ett mötesrum byggt, men ännu återstår en hel del arbete. 31 januari ska mötesplatsen öppna.

– Då kommer vi ha invigningsfest. Men detaljer om det får jag återkomma med.

Skolorna i Vallentuna får dubbelt upp i kulturbidrag

Nyheter Mer pengar till föreställningar, workshops och utställningar Vallentuna har blivit beviljade två miljoner i bidrag till Skapande skola i år. Det är en ökning med cirka en miljon och innebär fler kulturaktiviteter för kommunens grundskoleelever.torsdag 23/5 16:45

Konsten som ska hjälpa Danderyds patienter

Nyheter "Pratar till det friska i människan" Har du tänkt på vilken konst som finns på sjukhuset? Vi hänger med på konstvandring genom en nyrenoverad avdelning på Danderyds sjukhus.torsdag 23/5 16:23
Stockholm Direkt