Jonas Lange (t h) och Mikael Koffman har länge kämpat för banan. Foto: Mikael Andersson

Klart: Gokarten blir kvar i Stäket

Efter drygt två månaders intensivt förhandlande och otaliga turer har Järfälla motoklubb nu fått ett nytt efterlängtat arrendeavtal. Den rivningshotade gokartbanan i Stäket blir alltså kvar.

  • Publicerad 17:01, 2 feb 2018

Det här blir en nystart, en nytändning!

– Jag är jätteglad för alla ungdomar! säger Jonas Lange, styrelseledamot i Järfälla motorklubb, om det nya avtalet.

Motorklubben har hyrt marken sedan början av 1980-talet men när ett tioårigt avtal gick ut häromåret blev de uppsagda av Sollentuna häradsallmänning som ville ha en marknadsmässig hyra, vilket klubben inte hade betalat.

Gokartbanan i Stäket kan bli parkering för tunga fordon

Strax innan jul diskuterades alternativet att Järfälla kommun skulle gå in som motpart till häradsallmänningen och ta den nya årshyran på 2,5 miljoner kronor, med stöd av Sollentunas och Stockholms kommuner. Tanken var att Järfälla i sin tur skulle hyra ut marken till motorklubben, men i sista stund drog sig kommunen ur när man menade att deadline hade passerats utan ett påskrivet avtal.

"Nystart"

Nu har Järfälla motorklubb själva ingått ett nytt tioårigt avtal med Sollentuna häradsallmänning. Klubben har därmed fått en rejäl hyreshöjning, från 400 000 kronor om året till 2,5 miljoner.

Kommer ni att ha råd med det?

– Jag går inte in på vår ekonomi, men vi har uppbackning, bland annat från Stockholmsidrotten. Nu är fokus att få igång föreningen igen. Det här blir en nystart, en nytändning. Nu kan vi andas ut, säger Jonas Lange.

Från häradsallmänningens sida vill man inte gå in på några detaljer i det nya avtalet.

– Jag bekräftar att vi har har skrivit på ett nytt avtal som möjliggör fortsatt verksamhet, i övrigt kommenterar jag inte innehållet, säger Johan Curman, ny ordförande i Sollentuna häradsallmänning sedan tre veckor tillbaka.

Avtalet har löpt ut – men gokarten ger inte upp hoppet

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Oppositionen: Det vill vi lägga pengarna på i Järfälla

Nyheter S, MP och V lägger gemensamt budgetförslag Liksom Alliansen lägger den rödgröna oppositionen mest krut på skolan i sitt eget budgetförslag. De vill också fortsätta bygga bostäder och införa bostadsgaranti för unga.onsdag 12/12 16:17

Ulvsättraskolan skramlar till Musikhjälpen

Nyheter "Finns en glädje i att bidra tillsammans" Även i år är eleverna på Ulvsättraskolan i Kallhäll med och samlar pengar till Musikhjälpen. Och alla som vill kan vara med och bidra till insamlingen.onsdag 12/12 11:40