Här ska 110 förskolebarn börja hösten 2018. Foto: Ellinor Prawitz

Klart: Här får Mariehäll en ny grundskola

Mariehäll och Annedal är som bekant mitt i en skolkris. Nu har staden beslutat om en ny skola i området som ska kunna ta emot upp till 700 elever.

  • Publicerad 11:26, 1 dec 2017

StockholmDirekt har tidigare rapporterat att staden tittat på en lokal på Gårdsfogdevägen i Mariehäll som en möjlig plats att starta upp en skolverksamhet. Staden hyr sedan tidigare lokaler i fastigheten, och en del av dem har tidigare använts av Mariehällsskolan. Men i dagsläget står lokalerna tomma.

Staden vill starta ny skola i Mariehäll – redan nästa höst

Och nu är det klart: lokalerna ska bli den nya Adolfbergsskolan med plats för cirka 700 elever i årskurs F-6.

– Det är de åldersgrupper som är störst i området just nu. Och så fortsätter vi jobba intensivt med att skapa en 7 till 9-kapacitet i området, säger Olle Burell (S), skolborgarråd i Stockholms stad.

Skolgården ska fixas upp, lovar staden. Foto: Ellinor Prawitz

Ska funka i 10-15 år

Skolan är dock endast en temporär lösning. Men den ska kunna stå i 10-15 år innan staden hittat en tomt i området som är lämplig för en permanent skola. Och den idag ganska tråkiga skolgården ska fixas upp.

Till nästa höst räknar man med att ta emot den första kullen med förskolelever – närmare bestämt 110 stycken. Sedan ska skolan successivt växa med åren, bland annat genom paviljonger som byggs på tomten bredvid, och man ska då fylla på med elever upp till årskurs sex.

– Det här är ett välkänt och fungerande sätt att bygga upp en förskola, man börjar med elever i förskoleklass och så växer den år för år, säger Olle Burell och fortsätter:

– Det är genom att vi säkerställer att skolan kan fortsätta växa på den intilliggande tomten som det här blev en realistitisk lösning. Det är där knuten har varit och som vi nu har löst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10