Bad. Till sommaren hoppas kommunen att badet vid Toftesta ska vara upprustat. Foto: Mostphotos

Klart: Här får Vallentuna en ny badplats

Nu är det klart att det finns pengar kvar i potten för ännu en badplats i Vallentuna. Till sommaren ska Toftesta holme förhoppningsvis vara upprustad.

  • Publicerad 16:59, 27 feb 2019

En miljon kronor fanns i potten för badplatser när Vallentuna kommun byggde en ny badplats vid Gustavsudde förra året. Redan då stod det klart att om pengarna räckte skulle dessa läggas på att rusta upp Toftesta holme vid Garnsviken.

Nu har det visat sig att det finns pengar kvar och kommunen har börjat undersöka hur den badplats som nu finns i Toftesta ska kunna göras mer tillgänglig för fler. Eftersom badplatsen ligger på privatägd mark måste markägaren ge sitt godkännande.

– Om så blir fallet kommer även övrig utrustning på platsen ses över så som skyltar, livräddningsutrustning och parkering. Vi kommer även bedriva regelbunden tillsyn av platsen om detta går i lås, säger Petri Peltonen, chef för fritidsförvaltningen på Vallentuna kommun.

Hur badet i övrigt kan se ut är ännu inte klart.

– Vi håller just nu på att undersöka ifall vi behöver lägga in sand på botten och det finns också en befintlig båtbrygga som i så fall behöver flyttas. Innan vi vet vad som behöver göras, vet vi inte heller hur lång tid det kommer ta. Men ambitionen är att det ska bli en badplats till sommaren, säger Petri Peltonen.

Utöver upprustningen av Toftesta kommer resten av investeringsmiljonen också läggas på en ny rullstolsramp vid Gustavsudde.

De läser läxor för integration

Nyheter Samlar nya och gamla Vallentunabor Det är svårt att lära sig svenska. Det upplever flera nyanlända i Vallentuna. Så när Benjamin, 22, och Erfan, 19, startade en förening för att erbjuda stöd med svenskaläxorna, blev uppslutningen stor.fredag 15/11 16:11
Stockholm Direkt