Prisad. Simone Pizzuto presenterar sin vinnarpizza, La Pizza Vincitrice. Foto: Jannie Flodman

Klart: Här finns Östermalms bästa pizza

Vill du äta Östermalms bästa pizza ska du bege sig till Birger Jarlsgatan 44. Det menar Östermalmsnytts läsare som gav La Madrina hela 52 procent av rösterna i vår stora pizzaomröstning.

  • Publicerad 20:00, 17 dec 2018

– Det är sjukt kul.

Jonatan Graf, som sedan 2016 driver La Madrina tillsammans med Raúl Deza, skiner upp när Östermalmsnytt kommer på besök. Och konstigt vore det annars. När omröstningen om vem som gör Östermalms bästa pizza avslutats och de 2 406 rösterna räknats är La Madrina solklar vinnare. Restaurangen, som består av två plan ett stenkast från Stureplan, fick mer än hälften av rösterna.

– Det som är extra roligt är att vi bara har ett mindre utbud av det vi kallar gourmetpizzor. Men uppenbarligen är de som köper våra pizzor väldigt nöjda, konstaterar han.

Mexikanskt blir italienskt på Birger Jarlsgatan

La Madrinas pizzamenyn består av ett tiotal pizzor där samtliga är resultatet av egenpåhittade smakkombinationer – bortsett från den välbekanta pizzaklassikern Margherita. I övrigt är det säsongen som avgör vilka råvaror som ska hamna på degen – med ytterligare ett undantag.

”La Pizza Vincitrice” har för evigt sin givna plats på menyn. ”Vinnarpizzan” gav restaurangens pizzabagare Simone Pizzuto förstapriset i Pizza Master Cup 2017. Bland ingredienserna märks bland annat kryddiga salamin ’nduja, parmesan, färska fikon och sparris.

La Pizza Vincitrice. Foto: Jannie Flodman

Jonatan Graf och Raúl Deza. Foto: Jannie Flodman

Enligt Raúl Deza är dock degen det som verkligen är avgörande.

– Det handlar om att hitta en riktigt bra balans och ha rätt sälta. Degen är sjukt viktig, konstaterar han och tillägger att den italienska maträtten blivit trendig igen.

– Både burgare och pizza är fastfood-koncept som förädlats. Men du måste sticka ut för att märkas. Det är extremt många som konkurrerar om gästerna, säger han samtidigt som två damer kommer ned från restaurangens övervåning.

– Är ni från någon tidning eller?

Lena Skogström och väninnan Jeanette Bolin har just ätit varsin vinnarpizza och är uppenbarligen nöjda med sitt val av lunchrestaurang.

– Den var fantastiskt mumsig. Otroligt smakrik och lagom stor också, sammanfattar Lena innan de båda vännerna tackar för sig och ger sig ut på Birger Jarlsgatan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här är läsarnas favoriter

1 La Madrina, Birger Jarlsgatan 44

2 Meno Male, Sibyllegatan 47

3 Dell' Attore, Skeppargatan 60

4 Bambina Pizzeria, Artemisgatan 18

5 Ciao Ciao Deli, Östermalmsgatan 77

Gröne Riddaren, Riddargatan 33

(delad plats)