Glada vinnare. Youmess Kasmi, Enzo Tattaravo, Enejda Tuska och Gustav Öhnfeldt. Foto: Jannie Flodman

Klart: Här finns Vasastans bästa pizza

Vill du äta Vasastans bästa pizza ska du bege dig till Roslagsgatan 15. Det menar Vi i Vasastans läsare som gav napolitanska stället Meno Male 20 procent av rösterna i vår stora pizzaomröstning.

  • Publicerad 09:00, 1 jan 2019

Det var en jämn kamp. Men med 20 procent av rösterna kammade Meno Male på Roslagsgatan hem titeln som Vasastans bästa pizzeria i Vi i Vasastans omröstning.

– Jätteroligt. Det är ett fantastiskt betyg, vilken ära, säger Gustav Öhnfeldt som öppnade på Roslagsgatan för ungefär 2,5 år sedan.

Bara ett halvår senare öppnade han på Kungsholmen och i höstas var det Östermalms tur.

– Nu vårdar vi det vi har. Vi är inte ute efter att öppna hundra pizzerior även om vi är sugna på Söder också, säger Gustav Öhnfeldt.

Pizzorna som serveras är Neapel-inspirerade och gräddas i en 2,5 ton tung vedugn som kommer från just Neapel. Degarna jäser upp till tre dygn.

– Det vi lägger på pizzorna skärs för hand och vi tummar inte på mängden, det ska kännas generöst. Tycker man att det är för lite ska man kunna be om mer. Vi använder oss av den bästa osten och den bästa parmaskinkan, det är därför en pizza kostar 160 kronor, säger Gustav Öhnfeldt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De populäraste pizzorna är "Ndjuja" med stark salami och specialaren "Meno male" med bland annat buffelmozzarella, ruccola och pomodorini.

– Det är vårt sätt att flirta med fredagsmyset. Det är de grejer man skulle plocka i korgen om man skulle gå till Ica Baronen och köpa lyxpizza-ingredienser, säger Gustav Öhnfeldt.

Nduja. En av de populäraste pizzorna på Meno Male. Foto: Jannie Flodman

Här är läsarnas favoriter i Vasastan

1. Meno male, Roslagsgatan 15

2. 800 grader, Sigtunagatan 17

3. Birkastans pizzeria, Vikingagatan 16

4. Il forno, Atlasgatan 9

5. Giro, Sveavägen 46