Flera nya hallar ska byggas i Stockholm. Foto: Stockholms stad

Klart: Här ska Stockholm bygga tre nya idrottshallar och en bandyhall

Totalt tre fullstora idrottshallar, en stor konstgräsplan samt en bandyhall. På måndagskvällen sa politikerna i kommunfullmäktige ja till alltihop.

  • Publicerad 22:17, 13 feb 2017

Stockholms stad lider stor brist på idrottshallar och andra sportytor. Enligt en beräkning från idrottsförvaltningen behöver staden bygga hela 16 nya fullstora hallar fram till år 2022.

Endast tre av dessa har färdigställts.

På måndagskvällens möte i kommunfullmäktige fattades beslut om några till:

* Två fullstora idrottshallar samt en konstgräsplan för 11-mannaspel vid Kämpetorpsskolan i Älvsjö.

* En ny fullstor idrottshall på Västberga IP.

* En ny träningshall för bandy och skridsko på Gubbängens IP.

Den borgerliga oppositionen i stadshuset var med på noterna när det gäller bygget i Västberga men reserverade sig mot övriga på grund av de höga kostnaderna.

Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S):

– Jag är väldigt glad över att vi nu fattat beslut om inte mindre än tre fullstora hallar och en bandyhall, sa idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S):

Älvsjö får ny idrottshall - hade hoppats få mer

Bandyhallen i Tallkrogen kan flytta till Gubbängen

Bandyhallen i Tallkrogen kan flytta till Gubbängen

Kämpetorpsskolan. I den nya detaljplanen ingår en idrottshall med två fullstora verksamhetsytor samt en 11-mannaplan med konstgräs. Bygget ska vara klart om ett par år. Foto: Stockholms stad

Entrén till Kämpetorpshallarna. Foto: Illustration: Stockholms stad

Illustration som visar hur den nya idrottshallen på Västberga IP är tänkt att se ut när den är klar om ett par år. Foto: Stockholms stad

Den nya bandyhallen i Gubbängen ska ligga till höger om fotbollsplanen (som görs om till en utomhus-is i samband med bygget) Foto: Stockholms stad

Så mycket beräknas det kosta

Dubbelhall och konstgräsplan vid Kämpetorpsskolan 170 miljoner kronor.

Idrottshall på Västberga IP: 89 miljoner kronor.

Träningshall för bandy- och skridsko på Gubbängens IP: 150 miljoner kronor plus cirka 44 miljoner kronor för att göra om fotbollsplanen till en isbana utomhus.

Samtliga hallar väntas stå klara någon gång framåt 2019.

Alla beslut som fattades i KF

Nya riktlinjer för äldre personer med eller utan missbruk som lever i hemlöshet eller riskerar att bli hemlösa antagna.

Exploateringsnämnden  köpter 11 fastigheter av det kommunala bolaget S:t Erik Markutveckling för att kunna utveckla Slakthusområdet till en ny stadsdel med 3000-4000 nya bostäder.

Stockholms stad säljer Söderhallarna till Atrium Ljungberg för 380 miljoner kronor.

Ärendet om Tekniska nämndhuset på Fleminggatan som majoriteten vill renovera för att inhysa 1 400 anställda skickades på återremiss på inrådan av M, L, C och KD.

Stockholms stad har slutit ett genomförandeavtal tillsammans med SL om att förlänga Spårväg City till Sergels Torg-Klarabergsgatan. Alla partier eniga.

Staden har antagit en plan för hur staden parker och grönområden ska utvecklas de närmsta tre åren. Programmet innebär 300 miljoner kronor under tre år. Grönområden och parker i ytterstan ska prioriteras. Alla partier eniga.

Staden har antagit en detaljplan för sex flerbostadshus med totalt cirka 270 nya bostäder, en ny förskola söder om Tvärbanan och en ny allmän gata norr om Tvärbanan i Årsta. Den borgerliga oppositionen samt SD reserverade sig.

Staden har sagt ja till att bygga en dubbelhall vid Kämpetorpsskolan i Älvsjö för 170 miljoner kronor, en ny fullstor hall vid Västberga IP för 89 miljoner kronor samt en träningshall för bandy och skridskor på Gubbängens IP för cirka 200 miljoner kronor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.