Lönlöst. Trots massiva protester mot en flytt av IB-programmet kommer så ske. Foto: Viktor Gunnarsson Popovic/KZINE

Klart: IB-programmet försvinner från Kungsholmen

Gymnasiedirektören Jan Holmquist står på sig, trots massiva protester. IB-programmet flyttas från Kungsholmens gymnasium till Södermalm.

  • Publicerad 11:48, 19 nov 2014

Det internationella Baccalaureate-programmet (IB) på Kungsholmens gymnasium kommer flyttas till Södermalm. Förslaget som Vårt Kungsholmen skrev om i mitten på oktober vållade jätteprotester på skolan då eleverna menade att flera populära lärare riskerar att sluta samtidigt som IB:s rika föreningsliv utanför studierna skulle gå förlorad.

Men gymnasiedirektören Jan Holmquist viker inte en tum. I morgon torsdag inleds gymnasiemässan och alla som hädanefter är intresserade av att söka IB-programmet i Stockholms stads regi får veta att det är International School of the Stockholm Region på Södermalm (ISSR) som i så fall gäller.

– I söndags skrev jag ett öppet brev där jag beskriver de analyser vi gjort och mitt slutliga ställningstagande är att förslaget kvarstår, säger Jan Holmquist och fortsätter:

– Självklart är det så att man inte rör ett vinnande koncept lättvindigt men med beslutet kommer vi över tid kunna ta in 60 elever fler till Kungsholmens gymnasium.

Gymnasiedirektören fattar beslutet på delegation, frågan tas alltså inte upp av politiker utan omdaningen kommer formellt att klubbas inom en vecka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40