800-1 000 bostäder planerades i utkanten av Årstaskogen. Nu blir det inget alls, istället utökas naturreservatet. Foto: Jannie Flodman

Klart: Inga bostäder byggs i Årstaskogen

Nu stryks de planerade bostäderna i Årstaskogen. Istället kommer fler bostäder att byggas i så kallade slutna kvarter i Söderort.

  • Publicerad 11:49, 16 okt 2018

StockholmDirekt berättade förra veckan att det nya blågröna styret i Stockholms stad kommer att utöka naturreservatet i Årstaskogen. Gränserna flyttas så att reservatet blir större, det betyder att de 800-1 000 lägenheter som planerats längs kanten av skogen försvinner.

– Vi tycker att det är bättre att de här bostäderna byggs i andra delar av Söderort, till exempel i nya kvartersområden i form av slutna kvarter, säger Joakim Larsson (M), nytt stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

– Det skulle leda till bättre trygghet i bostadsområdet och att vi kan få in fler bostäder den yta som finns, tillägger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han tar nya Årstafältet som exempel på område som kan få ännu fler lägenheter.

– Det är väldigt många bostäder som planeras i Söderort just nu och vi kommer att gå igenom alla byggprojekt för att se var det går att utöka antalet lägenheter, säger Joakim Larsson. 

Årstaskogens naturreservat utökas

Det här stör vi oss mest på hos grannen

Nyheter LISTA: Sakerna som skapar störst grann-ilska i Stockholm Irriterar du dig på dina grannar? Då är du långt ifrån ensam. Här är listan på vad flest personer ogillar med sina grannar.söndag 26/5 8:00

Nu är sommarens queerskejt igång i Söderort

Nyheter ✔ För alla ✔ Gratis utlån ✔ Coaching För tre år sedan startades tjejskejt, ett fredat rum som har vuxit enormt i popularitet sedan dess. Men något saknades, något för alla andra. Queerskejt växer nu fram i Högdalens skejtpark – och...fredag 24/5 16:06