Blir inte av. Så här var tanken att modulhusen skulle se ut. Foto: Stockholmshem

KLART: Inga modulhus vid Skogskyrkogården

De planerade genomgångsboendena för nyanlända i form av modulhus blir inte av. Stockholmshem har tagit tillbaka bygglovsansökan efter att Unesco sagt stopp.

  • Publicerad 11:13, 22 maj 2019

Eftersom den planerade platsen i Pungpinan vid Skogsfurans väg/Gamla Tyresövägen ligger nära Skogskyrkogården som är ett av Unescos världsarv så har just Unesco fått tycka till om planen.

Som en av remissinstanserna har Unesco nu informerat om att en rejäl utredning behöver göras huruvida det går att bygga på platsen. Unescos världsarvskommitté måste också få yttra sig innan ett beslut fattas om bygglov.

Här kan Skarpnäck få modulhus

Det har nu lett till att Stockholmshem som har uppdraget att bygga modulhus och lämnat in bygglovsansökan har valt att återta den. En utredning skulle helt enkelt ta för lång tid.

– Det är mer komplicerat än vad man trodde initialt. Hela idén med sådana här bostäder är att det ska gå snabbt och i och med detta tappar vi den stora fördelen med modulbostäder, säger Anna Målgård, stadens samordnare för bostäder till nyanlända.

Behovet kvarstår dock, och nu tittar man vidare på andra platser.

– Vi letar över hela staden men gärna Skarpnäck då den stadsdelen tagit emot väldigt få nyanlända, säger Anna Mölgård.
 

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20

Ny chans till utomhusbio i Farsta Centrum

Nyheter Rösta på vilken film du vill se – Se filmen från vårens succé Succén med drive in-bion gav blodad tand. Nu satsar Farsta Centrum på en ny kväll utomhusbio.tisdag 25/6 12:58