Trots idoga försök så får Hammarby bandy inget tillstånd att sälja öl på Zinkensdamm i vinter. Foto: Andreas Enbuske

Klart: Ingen bärs på Zinkensdamm i vinter

Bajen bandy spelar hemmapremiär mot Frillesås ikväll. Men den som vill ta en öl får söka sig någon annanstans.

  • Publicerad 16:40, 7 nov 2018

Zinkentältet, som förra året inbringade en halv miljon i intäkter åt Hammarby bandy, går från öltält till "familjetält" med fika. Det rapporterar sajten Bandypuls.

Hammarby blev tidigare i år av med serveringstillståndet för Zinkentältet, där publiken kunnat handla öl på klubbens hemmamatcher på Zinkensdamm. Klubben hoppades kunna lösa det med en extern part, men även där fick man nej då idrottsförvaltningen inte kan hyra ut ett tält till en sådan verksamhet.

– Vi fastnade i någon slags kommunal byråkrati som vi tycker är absurd. I botten är det ju vår ekonomiska historik som ligger bakom, men den har vi ju sanerat och kommit en väldigt bra bit med nu, säger Jan Henriksson, ordförande i Hammarby Bandy AB till Bandypuls.

Bajen förlorar serveringstillstånd på Zinken

Trots att Hammarby enligt reglerna inte kan få ett nytt tillstånd på tre år så har klubben inte helt gett upp hoppet för att åter kunna driva sin kassako.

– Jag hoppas ju ändå någonstans att man ska komma till insikt och att man kan ompröva ett beslut. Men om det sker under säsongen eller senare, det vet jag inte, säger Jan Henriksson.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.