Thomas Gylling fick inte fixa nationaldagsfest vid Smedsuddsbadet i år. Och det blir inget 2020 heller. Foto: Allan Wallberg

KLART: Ingen Mosquito-fest på Kungsholmen 2020

Polisen gav inget tillstånd för Mosquitos nationaldagsfirande på Kungsholmen i somras. Och det blir inget nästa år heller. Nu står hoppet till Kulturförvaltningen.

  • Publicerad 19:30, 18 dec 2019

Thomas Gyllings årliga gratispartaj Mosquito fick med kort varsel inte tillstånd att fira nationaldagen vid Smedsuddsbadet. Detta eftersom Polisen inte ansåg att de kunde garantera säkerheten för de cirka 10 000 gratisfestare som brukar söka sig till det underdimensionerade området.

Nu står det klart att det inte heller blir något Mosquito 2020. I alla fall inte på Kungsholmen. Det slår stadsdelen fast i sin budget för nästa år. Där skriver man att det lokala nationaldagsfirandet i Rålambshovsparken ska ha fokus på barnfamiljer, samt vara modest på grund av ombyggnationer i parken.

Det finns alltså inget utrymme för en populär karibisk klubb med dansanta rytmer. Ej heller budget för en extern arrangör.

På den centrala Kulturförvaltningen meddelar man att de "tittar på frågan just nu", eftersom borgarrådet Jonas Naddebo (C) för ett halvår sedan lovade att undersöka om inte Mosquito kan få hylla Sverige i någon annan del av staden.

Stoppade nationaldagsfesten kan få ny plats