Hoppfullt. Gänget som samlat in över 700 000 kronor till Danderydsvallen firade i helgen. Foto: Privat

Klart: Isbanan på Danderydsvallen räddad

Det tog 13 dagar och 310 bidragsgivare – sedan hade föreningen samlat in 700 000 kronor. Det innbär att det blir två isar på Danderydsvallen från och med nästa vinter.

  • Publicerad 11:13, 17 dec 2019

– Det känns fantastiskt. Vi har ett löfte från kommunen och pengarna på kontot, säger Mathias Weltström, ordförande i föreningen Två isar ideell förening, TIIF.

Föreningen startade just för att rädda den mindre isbanan på Danderydsvallen och de har, nu när de nått sitt mål, stängt insamlingen. Nu väntar man ivrigt på säsongen 2020-2021 då pengarna ska användas till ett större aggregat så att två isar kan hållas öppna på Danderydsvallen.

Hur ska ni lämna över pengarna, i pappkassar med femhundringar?

– Haha. Ja du. Det får vi återkomma till. Pengarna stannar hos TIIF tills byggnationen av den andra isen är igång på riktigt.

Varför brinner du så för isen?

– Jag personligen brinner för allt som känns orättvist eller dumt. Sen kan man inte engagera sig i allt. Isarna på Danderydsvallen påverkar mig då båda mina barn och deras vänner åker skridskor och umgås där. Med det sagt så vill jag poängtera att framgången i vårt initiativ är ett resultat av flera oerhört hängivna kommuninvånares insatser, ett lagarbete med isgruppen med grundaren Louise ”Lolou” Wiklund Brida i spetsen.

Danderydsbor går samman för att rädda sin isbana

Danderydsvallens mindre isbana, som främst används för spontanåkning – till skillnad från den större hockeyrinken – hotades av nedläggning, då kultur- och fritidsnämnden måste spara.

Men nämndens ordförande Robert Nibelius (M) ställde sig positiv till en upprustning, om TIIF lyckades få ihop den 700 000 kronor som en upprustning bedömdes kosta.

Insamlingen till Vallens andra isbana

13 dagar tog det att få ihop 700 000 kronor.

Totalt var antalet bidragsgivare 310 stycken.

Två bidrog med 100 000 kronor var. Tre gav 50 000 kronor, tre gav 25 000 kronor och sex donerade 10 000 kronor.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt