Ödehus. Staden har ägt byggnaden sedan 1950 och bland annat hyrt ut den till Trafikverket under bygget av Citybanan – som passerar rakt under huset. Foto: Karin Nilsson

Klart: K-märkt ödehus på Söder blir hotell

Det k-märkta 1800-talshuset vid Medborgarplatsen har stått tomt sedan hösten 2016. Men nu ska det bli ändring på det. Enligt ett beslut i KF under måndagskvällen ska det fyra våningar höga huset istället bli hotell och restaurang.

  • Publicerad 20:04, 28 jan 2019

Vi har tidigare rapporterat om fyra våningar höga huset med två flyglar vid Fatbursparken, byggnaden Oscar den I:s minne som även kallas ”Stiftelsen". Staden har tidigare försökt hitta möjligheter att inhysa kommunal verksamhet i huset, men ingen av stadens nämnder eller bolag har velat flytta in i den 2000 kvadratmeter stora kulturhistoriska kåken.

Söder får nytt hotell och krog i k-märkt hus

Efter ett beslut i kommunfullmäktige under måndagskvällen är det nu klart att det blir hotell med restaurang och kombinerad frukostmatsal i byggnaden.

Köparen, vars utvecklingsplan nu godkänts, är ett bolag inom Centriakoncernen, ett privatägt familjebolag med rötter i Linköping.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android