Ödehus. Staden har ägt byggnaden sedan 1950 och bland annat hyrt ut den till Trafikverket under bygget av Citybanan – som passerar rakt under huset. Foto: Karin Nilsson

Klart: K-märkt ödehus på Söder blir hotell

Det k-märkta 1800-talshuset vid Medborgarplatsen har stått tomt sedan hösten 2016. Men nu ska det bli ändring på det. Enligt ett beslut i KF under måndagskvällen ska det fyra våningar höga huset istället bli hotell och restaurang.

  • Publicerad 20:04, 28 jan 2019

Vi har tidigare rapporterat om fyra våningar höga huset med två flyglar vid Fatbursparken, byggnaden Oscar den I:s minne som även kallas ”Stiftelsen". Staden har tidigare försökt hitta möjligheter att inhysa kommunal verksamhet i huset, men ingen av stadens nämnder eller bolag har velat flytta in i den 2000 kvadratmeter stora kulturhistoriska kåken.

Söder får nytt hotell och krog i k-märkt hus

Efter ett beslut i kommunfullmäktige under måndagskvällen är det nu klart att det blir hotell med restaurang och kombinerad frukostmatsal i byggnaden.

Köparen, vars utvecklingsplan nu godkänts, är ett bolag inom Centriakoncernen, ett privatägt familjebolag med rötter i Linköping.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.