Snarlikt. Kommunen stannar i Novas lokaler, men barn- och ungdomsförvaltningen tar över med idrotts- och kultursatsningen som pågår i Vallentunas grundskolor. Foto: VallentunaDirekt

Klart: Kommunen får ha kvar Nova-lokalen

Nu står det klart att kommunen får fortsätta hyra Novas nuvarande lokaler på Tellusvägen – åtminstone ett år till. Planen är att ha idrott och kultur för grundskoleelever där.

  • Publicerad 15:00, 5 jul 2019

Nova ungdomens hus flyttar från Tellusvägen 19 till gamla Elverkets lokaler den sista augusti.

VallentunaDirekt har tidigare skrivit om att gymmet Sports Club visat intresse för att hyra lokalen när Nova flyttar ut – och att man ville göra om det till klättercenter och paddelbanor.

Förslaget: Gör om Nova till klättercenter

Men nu är det klart att kommunen får ha kvar lokalen ett år till, enligt fastighetsägaren Fastpartner.

– Kommunen har sagt att de vill hyra ett år till. Om en hyresgäst vill avvakta med att flytta brukar vi säga ja, det är standard, säger Marie Grönquist på Fastpartner.

Idrotts- och kultursatsning

Planen är att barn- och ungdomsförvaltningen tar över från fritidsförvaltningen, och att de ska ha idrotts- och kulturaktiviteter för Vallentunas grundskoleelever i lokalen.

Tidigare i våras sa Marie Ivarsson, samordnare för idrott- och kultursatsningen i kommunen, att planen var att anordna bland annat taikwando, cheerleading/dans och schack där.

– I dagsläget är planen densamma, säger Lisa Dahlman, samordnare på etablering och marknad.

I nuläget är fortfarande inget hyreskontrakt påskrivet mellan Fastpartner och Vallentuna kommun.

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Papegojan Putin fortfarande försvunnen

Nyheter Djurkommunikatör har kallats in Papegojan Putins försvinnande engagerar många människor runt om i Danderyd och Stockholm. Men trots flera insatser är han fortfarande försvunnen.tisdag 25/2 16:54
Stockholm Direkt