VISIONEN. Så här såg en tidig visionsskiss över multihallen vid Kristineberg ut. Foto: Stockholm stad

Klart: Kungsholmen får två nya idrottshallar

Den stora idrottsanläggningen som ska byggas vid Kristineberg blir nästan dubbelt så dyr än vad man tidigare räknat med. Men pengarna går också till att förbättra de två hallar som ska byggas i anläggningen.

  • Publicerad 11:28, 8 okt 2019

Den nya efterlängtade dubbelhallen i Kristineberg, intill IP längs Essingeleden, finns med i kommande budget, något som Moderaterna presenterar tillsammans med Centerpartiet.

Planen är att den nya idrottsanläggningen ska ha två idrottshallar som ska fungera som så kallade multihallar. Det innebär att man kan få in många olika aktiviteter i samma byggnad.

– Det råder stor brist av hallar i staden. Genom multihallarna bidrar vi till att skapa halltid till stadens idrottsföreningar, säger Jonas Naddebo (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Enligt Jonas Naddebo har staden samtalat med de största idrottsförbunden om vilka behov som finns i staden samt vilka prioriteringar som måste göras. Den extra satsningen på dubbelhallen som nu görs kan ses som ett resultat av den dialog som förts, enligt honom.

Men dubbelhallen blir nästan dubbelt så dyr mot vad man tidigare räknat med. Från beräknade 165 miljoner kronor till 318 miljoner, En kostnadsökning som Naddebo och fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) lägger på det tidigare styret.

Här är de första skisserna på nya dubbelhallen i Kristineberg

– Till skillnad från vad den tidigare majoriteten tittade på är detta fullt ut finansierat och ett större projekt. S-styret beräknade inte kostnaden tillräckligt och utredningarna var inte tillräckligt grundliga, säger Dennis Wedin (M)

Han menar också att den högre kostnaden säkerställer att det finns tillräckligt med pengar för att uppföra hallen. Pengarna går också till att förstärka hallen och att bygga ett extra våningsplan.

Hallen beräknas vara klar år 2023.