M-styre. Mycket talar för att Lars Jilmstad får ordförandeposten i Farsta. Foto: Karin Nilsson

Klart: M tar ordförandeklubban i Farsta

Moderaterna kniper högsta positionen i Farsta. Men än är det oklart vem som greppar själva ordförandeklubban. "Jag står till förfogande", säger partiets starke man Lars Jilmstad.

  • Publicerad 16:00, 8 nov 2018

Den nya grönblåa politiska majoriteten har förhandlat fram vilka partier som får vilka ordförandeposter i de 14 olika stadsdelsnämnderna. Enligt Lars Jilmstad (M) så går tio av dem till hans parti. En av dem är Farsta, där han själv var vice ordförande under förra mandatperioden. Han var även ordförande 2010-2014.

Just nu sitter Jilmstad som temporär ordförande året ut i den övergångsnämnd som styr Farsta. Om han får fortsatt förtroende av Moderaterna, vill han egentligen inte spekulera i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Nja, det är inte säkert att det blir jag. Men ja, jag står till förfogande, säger Lars Jilmstad, som också sitter som ersättare i kommunfullmäktige.

Finns det någon annan som kan komma på tal?

– Det finns det säkert. Det finns säkert gott om kompetenta moderater i Farsta. Och även om vi gärna ser att de som sitter i stadsdelsnämnderna bor i just den stadsdelen, är det inget absolut krav, säger den 72-årige politikern.

I december kommer Moderaternas valberedning att avgöra vem som blir ordförande.

Vill ta unga bort från kriminalitet – vänds ryggen

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

SL:s besked: Då kan Stockholm city öppna igen

Nyheter Ny prognos efter trasiga rulltrappor för pendeltågen i södergående riktning Inga södergående tåg har kunnat stanna vid Stockholm city under dagen på grund av trasiga rulltrappor.måndag 25/3 19:15

De vill få fler tjejer att plugga teknik

Nyheter Vill bryta normer meed Instagramkonto: "Vi behövs!" Få kvinnor jobbar med teknik. Elin och Daphne vill krossa normerna så att fler tjejer väljer att hoppa på tekniktåget redan i gymnasiet. "Vuxna tycker alltid att jag är häftig som pluggar teknik och...måndag 25/3 14:14