M-styre. Mycket talar för att Lars Jilmstad får ordförandeposten i Farsta. Foto: Karin Nilsson

Klart: M tar ordförandeklubban i Farsta

Moderaterna kniper högsta positionen i Farsta. Men än är det oklart vem som greppar själva ordförandeklubban. "Jag står till förfogande", säger partiets starke man Lars Jilmstad.

  • Publicerad 16:00, 8 nov 2018

Den nya grönblåa politiska majoriteten har förhandlat fram vilka partier som får vilka ordförandeposter i de 14 olika stadsdelsnämnderna. Enligt Lars Jilmstad (M) så går tio av dem till hans parti. En av dem är Farsta, där han själv var vice ordförande under förra mandatperioden. Han var även ordförande 2010-2014.

Just nu sitter Jilmstad som temporär ordförande året ut i den övergångsnämnd som styr Farsta. Om han får fortsatt förtroende av Moderaterna, vill han egentligen inte spekulera i.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Nja, det är inte säkert att det blir jag. Men ja, jag står till förfogande, säger Lars Jilmstad, som också sitter som ersättare i kommunfullmäktige.

Finns det någon annan som kan komma på tal?

– Det finns det säkert. Det finns säkert gott om kompetenta moderater i Farsta. Och även om vi gärna ser att de som sitter i stadsdelsnämnderna bor i just den stadsdelen, är det inget absolut krav, säger den 72-årige politikern.

I december kommer Moderaternas valberedning att avgöra vem som blir ordförande.

Vill ta unga bort från kriminalitet – vänds ryggen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nytt elfel stoppar pendeltågstrafiken

Nyheter Trippla fel under dagen Efter en stökig trafikmorgon som skapade förseningar hela dagen gör ett nytt elfel på måndagskvällen att problemen i pendeltågstrafiken fortsätter.måndag 12/11 19:20

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29