Henrik Thunes (M). Foto: Sollentuna kommun

Klart med ny ordförande i kommunstyrelsen

Det blir Henrik Thunes som efterträder Douglas Lithborn som kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna

  • Publicerad 21:25, 31 aug 2015

Den moderata kommunfullmäktigegruppen i Sollentuna beslutade under måndagen att följa valberedningens förslag och utse Henrik Thunes till ny gruppledare, och kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna kommun, efter Douglas Lithborn.

Henrik Thunes tillträder som gruppledare med omedelbar verkan och som kommunstyrelsens ordförande i samband med kommunfullmäktige den 17 september, uppger ett pressmeddelande från Moderaterna sent under måndagen.

- Jag är mycket hedrad över att ha fått detta förtroende och känner en stor ödmjukhet inför uppdraget. Samtidigt känner jag en stor sorg och saknad efter min vän och kollega Douglas Lithborn. Han påbörjade ett fantastiskt arbete och jag ska nu göra mitt yttersta för att Sollentuna ska fortsätta utvecklas mot att bli en ännu mer attraktiv kommun som våra Sollentunabor kan känna sig stolta över, säger Henrik Thunes.

Henrik Thunes

Henrik är 43 år gammal och bor med sin fru och sina två barn i Rotebro. Han har tidigare varit taxiägare och har därefter bland annat arbetat som regionchef för Nya Moderaterna i riksdagen. Henrik Thunes har även en examen i statsvetenskap. Under förra mandatperioden var han ordförande för kommunfullmäktige och sedan årsskiftet är han ordförande för barn- och ungdomsnämnden. Vem som kommer att efterträda honom på den posten är ännu oklart.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

En till sjukhus efter krock på E4

Nyheter Fyra bilar inblandade – polisen varnar för köer En person har förts till sjukhus i samband med en trafikolycka på E4 vid Arlanda där fyra bilar varit inblandade. Bärgningsarbete pågår fortfarande och enligt polisen är det risk för ihållande köer.onsdag 21/11 8:32

Två personer knivhotades till att ta ut pengar

Nyheter Gärningsmännen döms till fängelse Två män från Sollentuna döms till fängelse efter att ha misshandlat och under hot tvingat två personer ta ut pengar från en bankomat.tisdag 20/11 16:30

Frågan om syskonförtur splittrar Alliansen

Nyheter (L) och (KD) vill återinföra syskonförtur Liberalerna och Kristdemokraterna kämpar för att få tillbaka syskonförturen i skolor och förskolor. Men resten av partierna är oroliga att det skulle innebära ett brott mot skollagen.tisdag 20/11 14:12