Klart. Hösten 2018 är planen att möbelvaruhuset Mio ska öppna i Enköping. Foto: Mostphotos

Klart - Mio kommer till Enköping

Nu är det klart. Möbelvaruhuset Mio ska etablera sig i Enköping. –Om allt flyter så kanske vi är klara hösten 2018, säger Bo Johansson delägare i Kristinehamnsföretaget Brofast AB som driver Miobutiker på franchisebasis.

  • Publicerad 18:27, 28 jun 2017

Redan i februari skrev EnaHåbotidningen om att Möbelvaruhuset Mio kunde vara på väg till Enköping. Diskussionerna har således pågått en längre tid, men först nu är det alltså klart att det verkligen blir en flytt.

– Ja, det är det. Vi har förvärvat en tom där. Det är så långt vi har kommit, säger Bo Johansson.

Kommunen har sålt mark i Romberga. Tomten är omkring en hektar stor och kostade 5,2 miljoner kronor. Beslutet att sälja togs i plexutskottet den 11 maj.

– Vi kommer att söka bygglov nu. Om allt flyter på så kanske vi är klara hösten 2018, säger Johansson som menar att det finns ett tomrum att fylla i Enköping för Mio.

– Det finns ju dåligt med möbelvaruhus i Enköping så vi hoppas bli en tillgång för staden.

Innebär det här arbetstillfällen i Enköping?

– Ja, det är klart att det blir. Men hur många är svårt att säga. Det beror på hur det utvecklar sig, men det kommer det att bli.

Huset i Enköping blir koncernens trettonde.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Lagen om all jävlighet

Nyheter Jag är nyss hemkommen från en fantastisk semester i spanska Nerja. Tack alla inblandade. Väl hemma tänkte jag att jag skulle kunna rida lite på vågen av semesterfeelingen. Stretcha semester med en...fredag 18/5 10:31

Enköpingsbo utpekad som huligan

Nyheter En man i 20-årsåldern, bosatt i Enköping, förbjuds att besöka idrottsevenemang efter misstänkt misshandel på Friends arena.torsdag 17/5 10:10