Glad. Vallentuna Internationella Montessoriskolas rektor Filippa Amanto är nöjd över att man äntligen ska få nya lokaler. Foto: Privat

Klart: Montessoriskolan i Vallentuna får nya lokaler

Efter att ha letat efter nya lokaler i åtta års tid står det klart - Vallentuna Internationella Montessoriskola ska flytta. Rektorn Filippa Amanto är mycket glad.

  • Publicerad 17:01, 9 jan 2019

Sedan 2011 har Vallentuna Internationella Montessoriskola letat efter permanenta lokaler för att bedriva sin verksamhet i. Under jullovet blev det äntligen klart, skolan får flytta in i en av Hjälmstaskolans lokaler.

– Jag har haft konversationer med kommunen länge, och vi har varit på gång in i Hjälmstaskolan förut, men sedan har det alltid varit någon som gått före. Nu i och med att Hagaskolan byggs finns det möjlighet för oss att få plats, vilket känns jättekul, säger rektorn Filippa Amanto.

Skolan i Vallentuna vill utöka – här kan nya byggnaden hamna

Igår gick man ut med informationen, och under dagen har personalen och eleverna firat. Filippa Amanto berättar att både barnen och föräldrarna är glada över beslutet.

Idag bedrivs undervisningen i två olika lokaler, en på Gamla Väsbyvägen och en på Fornminnesvägen. När skolan flyttar in i den nya lokalen blir det under gemensamt tak.

– Det blir lättare för alla på många sätt, och för lärarna blir planeringen mer synkad.

Flyttar in i sommar

Idag har montessoriskolan elever upp till årskurs 5, men efter att skolan flyttat in under sommaren, kommer de elever som går ut årskurs 5 efter vårterminen kommer att kunna fortsätta gå på skolan även i årskurs 6, något som tidigare inte varit möjligt på grund av platsbrist.

– Vårt mål är att kunna starta upp klasser ända upp till årskurs 9, idag har vi många som står i kö till skolan, säger Filippa Amanto.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tre nya återvinningsstationer planeras

Nyheter Ansökt om bygglov FTI har ansökt om bygglov av nya återvinningsstationer i Danderyd.fredag 18/1 16:42

Så ska trafiken i Täby bli säkrare

Nyheter Se över cykelkorsningar Årligen sker flera trafikolyckor i Täby. Polisen menar att bilisters hastighet är ett återkommande problem. För att öka trafiksäkerheten frågar kommunen bland annat skolbarnen hur de vill ha det.fredag 18/1 16:32