Glad. Vallentuna Internationella Montessoriskolas rektor Filippa Amanto är nöjd över att man äntligen ska få nya lokaler. Foto: Privat

Klart: Montessoriskolan i Vallentuna får nya lokaler

Efter att ha letat efter nya lokaler i åtta års tid står det klart - Vallentuna Internationella Montessoriskola ska flytta. Rektorn Filippa Amanto är mycket glad.

  • Publicerad 17:01, 9 jan 2019

Sedan 2011 har Vallentuna Internationella Montessoriskola letat efter permanenta lokaler för att bedriva sin verksamhet i. Under jullovet blev det äntligen klart, skolan får flytta in i en av Hjälmstaskolans lokaler.

– Jag har haft konversationer med kommunen länge, och vi har varit på gång in i Hjälmstaskolan förut, men sedan har det alltid varit någon som gått före. Nu i och med att Hagaskolan byggs finns det möjlighet för oss att få plats, vilket känns jättekul, säger rektorn Filippa Amanto.

Skolan i Vallentuna vill utöka – här kan nya byggnaden hamna

Igår gick man ut med informationen, och under dagen har personalen och eleverna firat. Filippa Amanto berättar att både barnen och föräldrarna är glada över beslutet.

Idag bedrivs undervisningen i två olika lokaler, en på Gamla Väsbyvägen och en på Fornminnesvägen. När skolan flyttar in i den nya lokalen blir det under gemensamt tak.

– Det blir lättare för alla på många sätt, och för lärarna blir planeringen mer synkad.

Flyttar in i sommar

Idag har montessoriskolan elever upp till årskurs 5, men efter att skolan flyttat in under sommaren, kommer de elever som går ut årskurs 5 efter vårterminen kommer att kunna fortsätta gå på skolan även i årskurs 6, något som tidigare inte varit möjligt på grund av platsbrist.

– Vårt mål är att kunna starta upp klasser ända upp till årskurs 9, idag har vi många som står i kö till skolan, säger Filippa Amanto.

Förseningar på Roslagsbanan i morgonrusningen

Nyheter Tidigare stopp ställer till det Ett vagnfel på ett av Roslagsbanans tåg orsakade ett stopp mellan universitetet och Östra station under tisdagsmorgonen.tisdag 18/6 8:30

Nu är nya trafikplats Roslags-Näsby snart (helt) invigd

Nyheter ✓Bredare bro ✓Nya av- och påfarter ✓Ny genväg till centrum Träden är på plats, rondellerna är klara och bättre framkomligheten utlovas – nu har de sista detaljerna på nya Roslags-Näsbys trafikplats kommit på plats.måndag 17/6 16:46
Stockholm Direkt