Nämndens högborg. Skarpnäcks kulturhus. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Klart: MP fortsätter styra Skarpnäck

Nu är det klart att Miljöpartiet får behålla sin ordförandepost i Skarpnäck. Men vilken miljöpartist det blir vill nuvarande ordförande Ewa Larsson (MP) inte spekulera i.

  • Publicerad 15:53, 8 nov 2018

Det är nu klart att Miljöpartiet behåller ordförandeklubban i Skarpnäcks stadsdelsnämnd de närmaste fyra åren. Det bekräftar Ewa Larsson (MP), som styrt den rödgröna majoriteten senaste mandatperioden. Nu pekar allt mot att hon sitter kvar som ordförande och också leder det nya grönblåa styret i stadsdelen. Men det vill hon varken bekräfta eller dementera.

– Vi har en demokratisk nomineringsprocess och vi är inte klara med den ännu, säger Ewa Larsson (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon hänvisar till att frågan ska diskuteras på Miljöpartiets nästa medlemsmöte i slutet av november. Och den nya stadsdelsnämndens sammansättning kommer klubbas definitivt i kommunfullmäktige den 17 december. Först då står det alltså helt klart vem den nya ordföranden blir.

Men Ewa Larsson är självklart positiv till att MP kommer leda det nya grönblåa styret i Skarpnäck som hon tror mycket på.

– Jag ser bara möjligheter. Vi har haft ett bra samarbete. I den här grönblå majoriteten har vi fått med mycket av de frågor som är viktiga för den gröna rörelsen, men än så länge är inte budgeten klar. Vi är glada för att vi har fått igenom så pass mycket grön politik, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nyheter Stadsdelen: "Vi kommer inte göra något åt saken" Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.måndag 19/11 16:30