Nämndens högborg. Skarpnäcks kulturhus. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Klart: MP fortsätter styra Skarpnäck

Nu är det klart att Miljöpartiet får behålla sin ordförandepost i Skarpnäck. Men vilken miljöpartist det blir vill nuvarande ordförande Ewa Larsson (MP) inte spekulera i.

  • Publicerad 15:53, 8 nov 2018

Det är nu klart att Miljöpartiet behåller ordförandeklubban i Skarpnäcks stadsdelsnämnd de närmaste fyra åren. Det bekräftar Ewa Larsson (MP), som styrt den rödgröna majoriteten senaste mandatperioden. Nu pekar allt mot att hon sitter kvar som ordförande och också leder det nya grönblåa styret i stadsdelen. Men det vill hon varken bekräfta eller dementera.

– Vi har en demokratisk nomineringsprocess och vi är inte klara med den ännu, säger Ewa Larsson (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon hänvisar till att frågan ska diskuteras på Miljöpartiets nästa medlemsmöte i slutet av november. Och den nya stadsdelsnämndens sammansättning kommer klubbas definitivt i kommunfullmäktige den 17 december. Först då står det alltså helt klart vem den nya ordföranden blir.

Men Ewa Larsson är självklart positiv till att MP kommer leda det nya grönblåa styret i Skarpnäck som hon tror mycket på.

– Jag ser bara möjligheter. Vi har haft ett bra samarbete. I den här grönblå majoriteten har vi fått med mycket av de frågor som är viktiga för den gröna rörelsen, men än så länge är inte budgeten klar. Vi är glada för att vi har fått igenom så pass mycket grön politik, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03

Staden om hånade rondellen i Söderort: "Bra"

Nyheter Trafikkontoret gillar bygget trots att förare kör rakt över Områdets nya rondell blev en snackis i Hägerstensåsen i höstas. Men trots att många fortfarande kör rakt över den är staden nöjd. “Rondellen fungerar bra”.fredag 18/1 16:19